Barcelona

Mascarell participaria en unes primàries si Hereu no es presentés

L'exconseller i exregidor de Cultura, Ferran Mascarell, està disposat a presentar-se a un eventual procés de primàries al PSC per designar el candidat a l'alcaldia de Barcelona, sempre que Jordi Hereu, finalment, no aspirés a la cursa electoral. Mascarell ho ha dit a "L'oracle" de Catalunya Ràdio. Mascarell ha deixat clar que, si Hereu vol continuar sent l'alcalde i està disposat a revalidar la seva candidatura, les primàries tindrien poc sentit: "En el partit d'un alcalde que està governant, unes primàries no semblen gaire convenients".

Actualitzat
"El combat és entre el senyor alcalde i els altres partits, però especialment Xavier Trias. Si aquest combat el guanya o perd l'actual alcalde, en funció de les enquestes, doncs el PSC ja decidirà si és el candidat convenient o no. Però fer primàries amb l'alcalde sembla una mica estrany", ha argumentat.

Mascarell ha citat els tumultuosos exemples dels processos de primàries que els socialistes estan desenvolupant a la Comunitat de Madrid i al País Valencià, per advertir que, quan es fan aquest tipus de comicis interns "en situacions d'emergència i en situacions estranyes, acaben desgastant més aviat el partit que les fa". En unes primàries amb la participació d'Hereu, ha insistit, "no hi guanyaria ningú, ni hi guanyaria l'actual alcalde ni hi guanyarien les persones que es presentessin".

Això no obstant, l'exconseller de Cultura amb el govern de Pasqual Maragall i exregidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha deixat oberta la possibilitat de concórrer a unes primàries en un únic supòsit. "Si es digués que, per les raons que sigui, l'alcalde Hereu no hi va, i llavors el PSC decidís organitzar primàries entre possibles candidats, això seria una altra cosa, probablement tindria una mica més de sentit", ha remarcat.

Preguntat per si està estudiant l'opció de presentar-se a un procés d'aquest tipus en cas que es produeixi, ha volgut deixar clar que la decisió la prendria en funció de si es compleixen unes determinades condicions. Per a Mascarell, el que és prioritari, abans que res, seria saber si pot formar l'"equip" que a ell li convé, si pot desplegar les polítiques que considera convenients i si pot fer "totes aquelles coses que qui vulgui fer d'alcalde de Barcelona ha de tenir clar que van per davant". "Allò que va per davant és un projecte de ciutat i un equip humà. Si això es pot fer, per què no?", s'ha preguntat, obrint així la possibilitat de fer un pas endavant si es compleixen tots aquests requisits previs.
Anar al contingut