Barcelona

Mascarell: "Amb el PSC no aconsegueixes parlar de política, només de carnets i enemics"

El conseller de Cultura i exdirigent socialista, Ferran Mascarell, ha acusat el PSC d'actuar de manera absolutament partidista quan va consultar a alguns dels seus membres la possibilitat d'entrar a formar part del govern d'Artur Mas. En concret, Mascarell explica en un article a "La Vanguardia" que quan Mas li va oferir encarregar-se de la cultura al seu futur govern, va demanar l'opinió als seus col·legues del PSC i només va poder parlar de "carnets i d'enemics", diu textualment, i cap paraula de política. El dirigent del PSC Joaquim Nadal ja li ha replicat des del Twitter assegurant que també van parlar de cultura, sense desmentir que parlessin de carnets i d'enemics. Nadal afegeix que li sembla que per Mascarell tot s'hi val.

Actualitzat
En un article a "La Vanguardia", Mascarell explica, en forma de dietari, el procés que el va portar a acceptar l'oferta d'Artur Mas al capdavant de la Conselleria de Cultura i les reaccions que la seva decisió han despertat entre alguns dels màxims dirigents socialistes. Segons assegura, quan va plantejar a dirigents del PSC l'oferta que li havia el fet l'aleshores futur president de la Generalitat no va aconseguir parlar amb ells de política, "i menys encara de cultura. La cultura no importa". I és que, segons afegeix: "Només se'ls acut de parlar-te del carnet que hauràs de tornar. No aconsegueixes parlar de política, només de carnets i enemics". En aquest sentit, afirma que "els domina un format antic de política. Prefereixen la confrontació a la concertació". Per Mascarell, "el diàleg de tempteig amb alguns dels màxims dirigents t'ho fa evident: no els sembla concebible".

En el mateix article, Ferran Mascarell manifesta que no entén "per quina raó els dirigents del PSC mai no van voler aplicar el seu propi projecte cultural" ni "per quina raó el PSC ha defraudat tantes vegades el sector cultural en aquests últims set anys".

Finalment, Ferran Mascarell s'ha referit a la seva trobada amb l'expresident de la Generalitat i líder del PSC, Jose Montilla, el 27 de desembre per comunicar-li la decisió d'acceptar l'oferta de Mas. "Parlo amb el president del meu vell partit: tracto d'explicar-li la meva decisió. Em demana que torni el carnet", explica breument el conseller.

Nadal: "Sembla que per Mascarell tot s'hi val"


La resposta a les paraules del conseller en el si del PSC no ha trigat. El dirigent Joaquim Nadal ja li ha replicat des del Twitter assegurant que també van parlar de cultura, sense desmentir que parlessin de "carnets i d'enemics". Nadal, a més, ha afegit que li sembla que per Mascarell "tot s'hi val" i que "suscita molts dubtes sobre els fets, la realitat i les interpretacions sovint fetes a mida".
Anar al contingut