Sant Joan Despí

Mas votarà per la creació d'un nou partit en la consulta, i no per la refundació

L'expresident diu que esperarà al resultat del 21 de maig per determinar quin serà el seu paper i que el nom li és "bastant indiferent" perquè l'important és "posar al dia" el projecte

RedaccióActualitzat

El president de Convergència, Artur Mas, ha avançat a "Els matins" de TV3 que en la consulta que el seu partit farà a la militància el 21 de maig per decidir-ne el futur ell votarà per la creació d'un nou partit, i no pas per una refundació de l'actual. Artur Mas ha puntualitzat que aquesta nova formació es crearà des de Convergència i ha assegurat que és la millor fórmula per eixamplar el projecte polític.

"Jo marcaré que des de Convergència, la mateixa Convergència impulsi la creació d'una nova formació política perquè, preu per preu, sabates grosses, o, més ben dit, perquè crec que és la millor manera que siguem més, més gent i que siguem millors."

Mas ha reiterat que vol ser present en la futura CDC encara que ha indicat que decidirà quin rol desitja adoptar exactament en funció del resultat del 21 de maig. Així, el president de CDC ha apuntat que, si en la consulta guanya l'opció a la qual ell dóna suport, tindrà un paper "més actiu" que en l'altra fórmula, en què podria tenir funcions menys executives. En qualsevol cas, l'expresident de Catalunya considera que cal que hi hagi nous lideratges a l'espai central de Catalunya i que tot està obert:

"Tot està obert, que ara hi hagi gent que ocupi determinats càrrecs no vol dir que no n'hi hagi d'altres."

Per Mas, "si impulses una nova formació tot es pot canviar, fins i tot el nom". Considera que el nom "no és el més important". De fet, ha dit que li és "bastant indiferent", que el que és important és "posar al dia aquest projecte", i ha posat un exemple:

"Si al final la decisió és fer una criatura nova, que és pel que jo aposto, les criatures es fan i ho faria Convergència, però la criatura es pot dir igual que els progenitors o no, i per això no vol dir que deixi ser de fill."

El president de CDC ha dit que es tracta de fer renéixer el projecte i crear el partit del segle XXI:

"Es tracta de fer renéixer Convergència: agafar tots els actius bons, que són boníssims, i deixar de banda els passius: com el tema econòmic."

En aquest sentit, considera que hi ha la "percepció" que CDC no ho ha fet bé des del punt de vista econòmic, i "no hi hem de ser insensibles".

Sobre les primàries que Convergència farà per primer cop per escollir el candidat a les eleccions del 26-J, i que disputaran Francesc Homs i Sílvia Requena, Mas ha destacat:

"Volem noves formes i una són les primàries que farem per al 26 de juny."

L'expresident ha estat taxatiu a la pregunta de si es tornarà a presentar a la presidència de Catalunya: "En circumstàncies normals, no". Només ho faria com a "acte de servei" davant d'una "situació tremenda" i si l'hi demanessin moltes persones.

D'altra banda, Artur Mas ha lamentat la falta de maduresa, generositat i sentit d'estat en la política espanyola. Aquí a Catalunya, el president admet que hi ha un abisme sideral entre CDC i la CUP, però "hem pactat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut