Imatge d'arxiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Imatge d'arxiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Brussel·les / Barcelona

Mas veu positiu per a la llengua el pacte amb el Partit Popular a la CCMA

El president de la Generalitat ha defensat el pacte amb el PP a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), amb l'argument que és positiu perquè reflecteix "la normalització" del PP en relació amb la llengua. "La CCMA no renunciarà que el català es parli en tots els seus canals i mitjans, de manera que si el PP es compromet a fons amb aquest organisme, s'hauria d'entendre com un signe de millora de la posició del PP cap a un tema que interessa la ciutadana catalana", ha argumentat. El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha avalat aquest dimecres els candidats al consell de govern de la CCMA, tot i les crítiques al partidisme.

RedaccióActualitzat
El president ha admès que la retallada del consell d'administració de la CCMA de 12 a 6 membres implica que "no tots els partits hi caben". Això no comporta, ha afegit, que "no s'escolti a tothom i que aquest organisme no sigui un mirall de la pluralitat del país".

Malgrat que el PSC ha quedat fora de l'acord, Mas afirma que volen que hi sigui present "amb el pes que li toca". D'aquesta incorporació o no del PSC a l'acord en depèn la composició definitiva del consell de govern de la CCMA: CiU hi podria tenir tres o quatre membres, i el PSC, dos o un.

Això, el mateix dia que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha fet públic un informe en què lamenta que en el procés per triar els noms dels consellers hi hagi primat, al seu parer, la imatge de transaccions partidistes i d'aplicació de quotes de partit. Aquestes crítiques no han estat obstacle perquè el CAC hagi avalat els candidats.

Són Brauli Duart, Núria Llorach, Josep Puigbó i Antoni Pemán, proposats per CiU; Xavier Guitart i Josep Vilar, pel PSC; I Armand Querol, pel PP. En el cas de Puigbó, el CAC alerta que hi pot haver un conflicte d'interessos, perquè té negoci amb els operadors privats de mitjans audiovisuals i, per tant, si surt escollit, caldarà vetllar perquè no hi hagi incompatibilitats.
Anar al contingut