Artur Mas
El líder de CiU, Artur Mas
Barcelona

Mas veu més lògic que els cara a cara amb Montilla siguin en català però no rebutja cap format

El president de CiU, Artur Mas, ha ofert al president de la Generalitat, José Montilla, fer els debats "cara a cara" en català, perquè es tracta de la llengua en què tots dos es comuniquen habitualment. El director de campanya del PSC, Jaume Collboni, havia donat a entendre que el PSC vol que els debats siguin en "cadenes de televisió que es complementin respecte a les seves audiències". Tot i que la proposta de Collboni no detallava, des de CiU s'ha interpretat que l'al·lusió a la complementarietat de les audiències posa de manifest que el PSC, com a la campanya electoral del 2006, vol un debat en català en una cadena pública i un altre en castellà en una cadena privada.

Actualitzat
Mas, després de participar en una conferència de balanç de legislatura organitzada per CiU a la Sala Gaudí de la Pedrera, ha evitat concretar sota quines condicions s'han de celebrar els debats a dos amb l'aspirant socialista, però li ha recordat: "Quan Montilla i jo som al Parlament de Catalunya, parlem en català." El català és, a més, la "llengua pròpia" de Catalunya, de manera que el més lògic segons el seu parer és utilitzar aquesta llengua en els dos debats.

CiU no tanca la porta a cap format


Abans que parlés Mas, el director de campanya de CiU, David Madí, no ha tancat la porta a parlar amb el PSC dels diferents formats que es podrien donar en els eventuals cara a cara entre José Montilla i Artur Mas. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Manel Fuentes, el cap de campanya de la federació ha dit que "no m'han plantejat obertament" que un dels dos debats proposats pel PSC sigui en castellà, tal com volen els socialistes catalans.

David Madí ha explicat que les converses entre les dues formacions sobre aquesta qüestió ja estan en marxa però que encara no han concretat els detalls: "Sobre els debats hi ha molts formats, hi ha moltes opcions i el que hem de fer ara és parlar, pel bé d'aquesta campanya, perquè la gent sàpiga quins són els projectes, per saber identificar clarament les propostes, i contribuir-hi". Madí no descarta que, si s'arriba a un acord, el cara a cara es pugui emetre conjuntament per ràdio i televisió.

El responsable de campanya de CiU ha preferit mantenir l'enigma sobre el significat de les nou senyeres que figuren al darrere d'Artur Mas cada cop que compareix a la seu convergent: "És un petit misteri de la campanya que ens hem permès, que té un sentit i, si m'ho permet, mantindrem el misteri fins al final", fins l'endemà de les eleccions, tal com ja va dir ahir el mateix Artur Mas. Sobre la possibilitat que aquestes nou senyeres representin les vegades que CiU s'ha presentat a les eleccions des del 1980, Madí s'ha limitat a dir que "és una bona tesi".

Anar al contingut