Barcelona

Mas veu fora de lloc la intenció del govern de Rajoy de portar al Constitucional la Declaració de Sobirania

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha criticat les intencions del govern espanyol de portar al Tribunal Constitucional la Declaració de Sobirania aprovada fa un mes al Parlament. El president acusa l'executiu de Mariano Rajoy de no voler dialogar. Mas ha fet aquestes declaracions després de l'entrevista al palau de la Generalitat amb el primer ministre de Gal·les, Carwyn Jones.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, veu fora de lloc les intencions del govern espanyol de portar al Tribunal Constitucional la Declaració de Sobirania aprovada fa un mes al Parlament. El president acusa l'executiu de Mariano Rajoy de tallar la via del diàleg. Mas ho ha dit durant la roda informativa que ha compartit amb el primer ministre de Gal·les, Carwyn Jones, amb qui s'ha reunit al Palau de la Generalitat.

Artur Mas denuncia actituds poc democràtiques per part del govern espanyol: "No hi ha voluntat de diàleg real. Se'ns diu per part de l'executiu espanyol i per part de les institucions de l'Estat que volen parlar, que volen consensuar, que volen dialogar, però per la via dels fets això no és cert perquè si per una declaració ja volen presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional vol dir que el que estan fent és tallar la via del diàleg".

El cap de l'executiu català també ha reivindicat el dret a saber la veritat sobre les acusacions publicades durant la campanya electoral contra ell mateix i Jordi Pujol de tenir diners en paradisos fiscals. Tot plegat després que els periodistes que van firmar aquestes informacions asseguren que els les va facilitar el Ministeri de l'Interior.

Després de l'entrevista amb el primer ministre gal·lès, Mas ha destacat que "la forta orientació exterior" de Catalunya fa que estigui millor situada que altres territoris del sud d'Europa de cara a tenir unes perspectives més positives.





VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut