Barcelona

Mas veu "altament decebedor" que es presenti una querella com a resposta a "les urnes"

En l'acte de constitució del Consell Nacional de la Infància, Mas ha lamentat que "quan un país intenta escoltar la seva gent, el resultat sigui que actuen la fiscalia i els tribunals"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha qualificat d'"altament decebedor" que la Fiscalia impulsi una querella arran del procés participatiu del 9 de novembre. Mas ha defensat que "quan la gent vol ser escoltada, se l'ha d'escoltar" i fer-ho amb "respecte per l'opinió de tothom" i "interès per conèixer-la". Davant la reacció del govern espanyol i la Fiscalia per haver posat les urnes ("un element de democràcia real", com ho ha definit) el 9-N, ha conclòs que "no és el país que volem, nosaltres volem un país diferent".

En l'acte de constitució del Consell Nacional de la Infància, Mas ha lamentat que "quan un país intenta escoltar la seva gent, el resultat sigui que actuen la fiscalia i els tribunals". Dirigint-se a una audiència formada per nens i adolescents, el president de la Generalitat s'ha compromès que "a Catalunya, ningú no pensarà en tribunals ni en fiscalies" quan el Consell vulgui fer sentir la seva veu. Mas ha afegit que "és molt important que en un país la gent s'articuli de manera que deixi sentir la seva veu i que, deixant sentir la seva veu, sigui escoltada".

Mas ha afirmat que Catalunya és "un país madur" i ha anunciat que tiraran "endavant amb els nostres propòsits com a país, de manera cívica, tranquil·la, serena, democràtica, però ferma, determinada i amb coratge". En aquest sentit, davant de nens i adolescents, ha remarcat que "un país madur no vol dir necessàriament un país adult, vol dir un país on totes les persones, també els infants i els adolescents, tenen una manera de pensar, d'expressar-se i d'actuar que fa que sigui un país madur".

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut