Seva

Mas utilitza el símil de la MAT per dir que vol desconnectar-se d'un estat espanyol que no respecta Catalunya

Artur Mas ha declarat que vol desconnectar-se d'un estat que, davant la voluntat majoritària d'un poble pel dret a decidir, respon interposant querelles

RedaccióActualitzat

Artur Mas ha fet servir el símil de la connexió elèctrica de la MAT amb França per carregar contra l'estat espanyol. Aquestes declaracions les ha fet en la cloenda de la convenció municipal de Convergència d'aquest cap de setmana i ha especificat que vol desconnectar-se d'un Estat que, davant la voluntat majoritària d'un poble pel dret a decidir, respon interposant querelles.

"A Catalunya li interessa estar connectada amb Europa i amb Espanya, però desconnectada de l'Estat espanyol"

També ha afegit que vol desconnectar-se d'un estat que té les tarifes energètiques més cares de tota la Comunitat Europea, que imposa unes lleis educatives que volen impedir l'idioma català i del dèficit fiscal, entre altres coses.

Mas també ha dit que la MAT pot representar una connexió amb Europa, i ha preguntat on eren el PP i el PSOE fa 30 anys, quan s'havia d'haver posat en marxa el tren d'alta velocitat amb França, i on són ara quan s'està demanant el corredor mediterrani. Aquestes també són connexions amb Europa, però segons Artur Mas aquests partits miren cap a altres interessos.

La convenció

Convergència encara, amb la convenció municipalista, les eleccions del 24-M, que considera essencials de cara a les plebiscitàries del setembre. Artur Mas ha dit que compten amb més de 500 alcaldies i uns 4000 regidors. A explicat que això és un autèntic luxe, un exèrcit que ha de portar els comicis i el procés de Catalunya cap a l'èxit.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut