Barcelona

Mas titlla Montilla d'irresponsable i l'acusa de desincentivar la població amb els seus arguments sobre l'abstenció

El líder de CiU, Artur Mas, censura el president de la Generalitat per haver justificat l'abstenció amb l'argument que la gent no va a votar perquè ja li està bé el govern que hi ha. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Mas ho ha qualificat d'irresponsable i ha acusat el govern català de desincentivar la població.

Actualitzat
El líder de CiU, Artur Mas, considera urgent reformar la llei electoral per combatre l'abstenció i proposa un sistema mixt que inclogui una part d'elecció directa. CiU també posarà sobre la taula la possibilitat de fer una segona volta als ajuntaments.

Respecte als resultats de les eleccions municipals, Artur Mas, creu que ERC ha pagat amb un mal resultat a les municipals l'aposta per reeditar el tripartit. Diu que els republicans han perdut perfil propi i que haurien d'obrir una reflexió interna sobre això.

Pel que fa a Plataforma per Catalunya, Artur Mas no és partidari d'il•legalitzar-la, tal com ha plantejat ERC, perquè diu que silenciar un partit desvirtua la democràcia tot i que troba perilloses les seves idees xenòfobes.

De cara a la reunió que ha de mantenir dimarts que ve amb el president de la Generalitat, on han d'abordar entre altres qüestions el pacte sobre immigració, Mas ha recuperat la idea de crear un carnet per punts per compensar els immigrants amb més voluntat d'integrar-se a Catalunya.

Per últim, Mas s’ha referit també a la renúncia a la presidència del PSC que Pasqual Maragall ha fet efectiva avui mateix a través d’un article al diari “La Vanguardia”. El cap de l’oposició pensa que l'expresident de la Generalitat s'està acostant a les posicions de CiU quan defensa la creació d'un partit demòcrata europeu de caràcter transversal. Mas ha recordat que el PSC pertany a un altre grup al parlament europeu i ha vaticinat que Maragall acabarà abandonant definitivament els socialistes catalans.

Anar al contingut