Sitges

Mas sobre el FLA: "Sembla que hagis d'anar a demanar caritat"

El president en funcions de la Generalitat qualifica de "vergonyant" haver d'insistir tant al govern espanyol per rebre els diners del fons de liquiditat autonòmic

RedaccióActualitzat

El president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, ha titllat de "vergonyant" que Catalunya hagi d'"anar a demanar caritat" perquè el govern espanyol "torni en forma de crèdit" els diners necessaris per finançar un sistema públic "infradotat". "Sembla que hagis d'anar a demanar caritat a final de mes per poder aguantar un sistema que el país és perfectament capaç d'aguantar i millorar", s'ha queixat Mas durant la seva intervenció en el balanç del Pla de Salut 2011-2015 de la Generalitat, en un acte a Sitges.

Precisament aquest divendres, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que la Generalitat "comença a complir les condicions per rebre el FLA", el fons de liquiditat autonòmic, i que, per tant, des d'ara es començaran a pagar directament als proveïdors els diners pendents del novembre a Catalunya. La Generalitat, però, ha aclarit que hi ha una part de la despesa sanitària que no queda coberta amb el FLA, i que el govern català pagarà aquestes factures dilluns.

Artur Mas ha lamentat: "Un país que és capaç de generar riquesa, que és capaç de tenir bones polítiques públiques, que és capaç d'utilitzar correctament els recursos que es generen, no es mereix haver de passar pels tràngols que estem passant, que moltes vegades són absolutament vergonyants i que no s'adiuen a la capacitat que té el mateix país de fer coses i de fer-les bé". També ha criticat la "infradotació crònica" que té el sistema català de salut, que ha avisat que persistirà si Catalunya no té el control ple de les seves finances.

Segons el cap del govern català, "hi ha molta gent compromesa per resoldre aquestes qüestions bàsiques d'una forma més estructural i permanent". "Tant de bo -ha afegit Mas- aquest esperit de col·laboració, de treball en equip per a objectius comuns i de bones practiques vagi arrelant en altres esferes del país", ha ironitzat en una velada referència a la situació de bloqueig en les negociacions amb la CUP per a la investidura del president.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut