Artur Mas durant la conferència d'aquest matí (EFE)
Artur Mas durant la conferència d'aquest matí (EFE)
Barcelona

Mas retreu a ERC que hagi "deixat sol" Puigdemont el 21D

L'expresident de la Generalitat remarca que l'objectiu prioritari és que el sobiranisme aconsegueixi més de la meitat dels vots perquè diu que no veu encara una "majoria prou sòlida" per aconseguir la independència

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas retreu a ERC haver deixat sol Carles Puigdemont en la llista unitària que estava predisposat a encapçalar. Mas també ha defensat que un objectiu prioritari en aquestes eleccions del 21D és que el sobiranisme aconsegueixi més de la meitat dels vots. En aquests moments, ha dit, encara no veu una "majoria prou sòlida" per aconseguir la independència.

En un esmorzar-col·loqui organitzat per Nueva Economía Fórum a Barcelona, el president del PDeCAT ha assegurat que no té cap sentit que Puigdemont a Brussel·les i Junqueras a la presó vagin separats a les llistes electorals:

 

"Si realment es vol que el senyor Puigdemont sigui president de la Generalitat restituït, digueu-li com vulgueu, si se li vol subratllar la seva legitimitat, després d'haver estat escollit pel Parlament de Catalunya i haver-lo tret com se'l va treure, si es vol això, no el deixis sol."

 

Artur Mas ha destacat que seria un desastre renunciar ara al procés independentista i que és el moment d'actuar "amb intel·ligència política i no només amb comoditat estètica per guanyar el pols a l'Estat", que està intervenint, segons ell, amb una repressió brutal.

L'expresident del govern català ha explicat que la majoria a favor de la independència "ha de ser clarament reforçada", perquè d'altra manera falta "força" per fer-la efectiva. Ha dit que, malgrat que l'independentisme "ha anat creixent molt" els últims temps, encara se situa aproximadament "a la frontera de la meitat de la població catalana", una mica per damunt o per sota del 50%.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut