"El secret", de Catalunya Ràdio

Mas reivindica la voluntat de CiU de pactar mesures anticrisi

Artur Mas escalfa motors de cara al debat monogràfic sobre la crisi econòmica que tindrà lloc aquest dimecres al Parlament de Catalunya. En una entrevista al programa "El secret", de Catalunya Ràdio, el president de Convergència i Unió ha reivindicat la seva predisposició a pactar mesures anticrisi amb el govern català. Mas s'ha defensat de les acusacions del tripartit, i ha afirmat que CiU és més conciliadora i té més voluntat de pactar a Madrid que a Barcelona. El líder de la Federació Nacionalista ha recordat que "més del 60% de les lleis que s'han fet a Catalunya en aquests darrers anys, han tingut el suport de CiU".

Actualitzat
Artur Mas ha afirmat que aquests retrets no tenen altre objectiu que "intentar erosionar CiU com es pugui" i ha puntualitzat que s'ha arribat a més acord a Catalunya "amb el govern actual que no pas a Madrid amb el govern del senyor Zapatero".

Un altre dels temes candents i que podrien sortir en el debat monogràfic sobre la crisi econòmica és la jubilació als 67 anys. "Desgraciadament, el govern socialista ha tret aquest tema per lliure, sense encomanar-se absolutament a ningú i al marge del que és precisament el Pacte de Toledo. Ha creat un enrenou important. Jo crec sincerament que en aquest moment no és la prioritat", ha afegit.

Entre les propostes que CiU i el seu líder presentaran aquest dimecres a la cambra catalana destaca la reforma laboral i una nova llei que obligui les administracions a pagar les factures en un termini de 30 dies, iniciativa que també va presentar al Congrés dels Diputats.

Podreu seguir el debat monogràfic sobre la crisi econòmica minut a minut a través del 3cat24.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut