Artur Mas en el seu discurs al sopar del MWC.
Artur Mas en el seu discurs al sopar del MWC.
Barcelona

Mas reivindica Catalunya com a nació i el príncep lloa la cooperació amb Espanya en la inauguració del Mobile World Congress

El president de la Generalitat reivindica, en el sopar de benvinguda als organitzadors del Mobile World Congress, Catalunya com una antiga nació que, malgrat la seva dimensió, ha aconseguit preservar els seus trets d'identitat. El príncep Felip, en canvi, destaca la cooperació entre Catalunya i Espanya.

RedaccióActualitzat

El Mobile World Congress acapara l'actualitat catalana. Els mòbils prenen Barcelona i les autoritats del país celebren el retorn, un any més, de la fira. En el sopar d'inauguració institucional del congrés s'han trobat el president de la Generalitat, Artur Mas, i el príncep Felip de Borbó.

Mas ha aprofitat el sopar de benvinguda als organitzadors del Mobile World Congress per reivindicar Catalunya com una antiga nació que, malgrat la seva dimensió, ha aconseguit preservar els seus trets d'identitat. El president de la Generalitat ha defensat que Catalunya és una nació que pot tenir el seu lloc en un món global.

En un discurs pronunciat abans que el del príncep Felip davant 120 assistents, Mas ha assegurat que la ciutat que els acull, Barcelona, "és la capital d'una antiga nació europea anomenada Catalunya".

"Tot i ser un petit país des del punt de vista demogràfic i territorial, Catalunya ha estat capaç de mantenir la seva identitat, la seva cultura, la seva llengua i les seves institucions d'autogovern", ha afegit.

El segon missatge que ha llançat és que l'any passat va ser la regió continental europea que va liderar l'arribada d'inversions exteriors, de manera que "una vella nació, amb la seva vella identitat, és totalment capaç d'atreure inversions de diferents països del món", ha dit.

El príncep, en anglès, català i castellà

El sopar al Palauet Albéniz de Barcelona, el presideix el príncep Felip, que ha destacat la col·laboració entre institucions per fer possible esdeveniments com el què s'enceta a Barcelona

El príncep ha defensat el paper estratègic d'Espanya al mercat de les noves i a citat Barcelona com a prova dels "excel·lents resultats" que dóna la col·laboració entre institucions de l'Estat i Catalunya.

El discurs del Príncep ha estat dedicat fonamentalment a ressaltar la capacitat de les empreses espanyoles en el sector de les noves tecnologies. L'Hereu de la Corona ha desenvolupat aquests arguments al llarg d'una intervenció pronunciada gairebé íntegrament en anglès, si bé ha volgut incloure en el seu missatge inicial de benvinguda "a Espanya i a la bonica i dinàmica capital catalana" també unes paraules "en les nostres pròpies llengües: espanyol i català".

En català, ha recordat que, com a organitzadora d'aquest congrés, Barcelona és la capital mundial de la telefonia mòbil des de fa més de dos anys, un fet que "omple d'orgull les Administracions implicades -l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Indústria- i és també una bona prova dels excel·lents resultats de la millor col·laboració institucional".

A continuació, ja en anglès, ha recalcat que Espanya és líder mundial en ocupació de mòbils amb internet i el país europeu en què més ha crescut el seu ús els últims dos anys, abans d'indicar que la productivitat espanyola es troba actualment "estretament relacionada" amb aquesta activitat.

A banda de Mas i el príncep, també han intervingut l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el ministre d'Indústria, José Manuel Soria.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut