Artur Mas amb el primer ministre d'Holanda, Mark Rutte (Foto: ACN)
Artur Mas amb el primer ministre d'Holanda, Mark Rutte (Foto: ACN)
Amsterdam

Mas: "Quan expliques als europeus el dret a decidir com un tema democràtic, ho entenen perfectament"

El president de la Generalitat assegura que els europeus "entenen perfectament" el dret a decidir quan se'ls planteja com "un tema democràtic". Mas participa a la trobada dels partits liberaldemòcrates a Holanda.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat assegura que els europeus "entenen perfectament" el dret a decidir quan se'ls planteja com "un tema democràtic, pacífic i de grans majories". Des d'Holanda, on ha participat en la trobada dels partits liberaldemòcrates europeus, Artur Mas ha remarcat que els interlocutors del vell continent assumeixen el plantejament perquè "són gent demòcrata".

Mas ha explicat als governants liberaldemòcrates que el pas endavant en la sobirania és una qüestió de "supervivència com a país i de progrés econòmic i social". Ha comparat el procés de Catalunya amb el d'Escòcia i ha destacat el "tarannà democràtic" del govern britànic, que ha negociat amb l'escocès "la celebració d'un referèndum, la data, la pregunta i el fet que el resultat serà vinculant". Mas ha lamentat que "a Espanya, això no va en aquesta línia", però ha assegurat que "farem tota la negociació que calgui a Madrid per intentar fer-los entendre que han de respectar el dret a decidir del poble de Catalunya i que han d'ajudar que es pugui exercir".

Mas també ha celebrat la possibilitat que el PSC opti per defensar el dret a decidir al Congrés: "Valoraria molt positivament que ells, independentment del que pensi, digui o dicti el PSOE, defensin que Catalunya té dret a decidir el seu futur".

La d'aquest dilluns a Amsterdam ha estat la segona cimera liberaldemòcrata europea.
Anar al contingut