Barcelona

Mas proposarà que el responsable de Convergència no sigui el candidat a la presidència

L'expresident espera que el cas de l'Ajuntament de Girona no afecti les relacions entre CDC i ERC i anuncia un "sí" de Democràcia i Llibertat a Sánchez si el PSOE obre la porta al referèndum

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas proposarà que el principal responsable del partit no sigui, per primer cop, el candidat a la presidència. En el procés de refundació del partit, el president de CDC defensa primàries, llistes obertes i separació de càrrecs institucionals i de partit. A més, ha assegurat en una entrevista "El matí de Catalunya Ràdio" que Convergència s'ha de definir com a sobiranista, no independentista, amb l'objectiu d'eixamplar la base i ocupar l'espai central del país.

Mas, però, ha admès que "costa molt que a Convergència no l'afecti" el "cas Pujol" i defensa la refundació del partit perquè es percebi que "les coses es fan bé". En qualsevol cas, està convençut que, malgrat les denúncies i investigacions per irregularitats, el partit "en sortirà ben parat" i "es podrà demostrar" que no hi ha hagut irregularitats" i que el "cas Pujol" "és una qüestió familiar".

Respecte a les negociacions a Madrid, Mas defensa un acord entre PSOE i Podem i anuncia que si els socialistes obren la porta a un referèndum "votaríem a favor en la investidura".

"Si el PSOE acceptés en algun moment obrir la porta del referèndum, que és el que li demana Podem i li demanem molts, nosaltres ja hem dit que votaríem a favor en plena convicció. Estic convençut que el PNB s'hi afegiria, que ERC s'hi afegiria. Comencem a sumar. Tot això arribaria a la majoria absoluta."

Artur Mas també s'ha referit a la situació de Girona, on finalment Albert Ballesta ha deixat l'alcaldia en mans de Marta Madrenas, després de pactar amb el PSC. Mas ha recordat que a l'Ajuntament de Girona s'havien prioritzat fins ara els pactes amb Esquerra Republicana. Tot i això, confia que el cas de l'Ajuntament de Girona no afecti les relacions amb ERC. Ara bé, sense citar-los explícitament, l'expresident ha denunciat falta de sensibilitat i politiqueria.

"No estic per anar assenyalant culpables però sí per denunciar manca de sensibilitat i de visió en moments transcendents que està vivint el nostre país en una ciutat com Girona, que ha estat capital des del punt de vista del projecte català, al qual molta gent està donant suport."

D'altra banda, Mas ha assegurat que quan un govern és estable no perd votacions al Parlament. En aquest sentit, ha recordat a la CUP l'acord d'estabilitat i ha alertat que si es perden votacions significatives la legislatura estarà tocada:

"Si en algunes votacions significatives la CUP no fa honor a la seva paraula, la legislatura no té continuïtat possible."

Tot i que assegura que, de moment, està tranquil sobre l'acord d'estabilitat amb la CUP, l'expresident adverteix:

"Vaig assumir costos molt alts i si perilla ho diré."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut