Barcelona

Mas proposa fer d'Europa la seva "parella" per assolir l'estat propi en la presentació del programa de CiU

El candidat de CiU als comicis del 25 de novembre ha presentat un programa electoral que recull per primera vegada la referència a l'estat propi i la intenció de consultar els catalans. Mas ha explicat que un dels eixos principals és "emmirallar-nos en la millor Europa" i fer d'aquests països el referent per a Catalunya.

RedaccióActualitzat
Convergència i Unió ha presentat aquest diumenge el seu programa electoral. L'han titulat Catalunya 2020, inspirant-se en el Programa 2020 de la Unió Europea, on es marquen les prioritats en ocupació, productivitat i cohesió social per la pròxima dècada. Entre els compromisos, per primera vegada hi ha la referència a l'estat propi i la intenció de consultar els catalans els pròxims quatre anys.

En el marc d'aquesta presentació, el candidat de CiU a la reelecció, Artur Mas, ha promès que el procés sobiranista que vol posar en marxa perquè Catalunya disposi d'un estat propi en el marc de la Unió Europea culminarà amb èxit. Mas ha fet una crida a "emmirallar-nos en la millor Europa" i fer d'aquests països el referent per Catalunya. De fet, diu que el seu objectiu és "enganxar-se a Europa" i ha assegurat que "si haguéssim de triar parella, Europa seria el nostre matrimoni actual".

En un acte al moll de Llevant de Barcelona, a escassa distància del World Trade Center on el PSC reunia el seu consell nacional, Mas s'ha mostrat escèptic amb la disponibilitat al diàleg expressada aquest dissabte pel president Mariano Rajoy en un acte en què la popular Alícia Sánchez-Camacho va retreure a Mas que enganya els catalans.

El candidat de CiU a les eleccions del 25 de novembre ha advertit que "si l'estat espanyol no és el nostre aliat, hem de procurar tenir un estat propi". També ha afegit que això s'ho ha de guanyar el poble de Catalunya a través del seu dret a decidir i l'exercici de la democràcia en estat pur". "I us asseguro que ens ho guanyarem", ha afirmat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut