Badalona

Mas promet el millor per a Catalunya en el míting més multitudinari de CiU i garanteix no abandonar "passi el que passi"

Gran festa avui per als simpatitzants i candidats de Convergència i Unió. La federació nacionalista ha reunit prop de 14.000 persones al Pavelló Olímpic de Badalona en el seu míting més multitudinari, un acte que ha comptat amb la presència de la plana major de CiU, inclòs el seu secretari general, Josep Antoni Duran Lleida, i el seu president fundador i expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. En un discurs de to més personal que polític, amb escasses referències crítiques als seus adversaris polítics i amb major èmfasi en la seva declaració d'intencions, Mas ha homenatjat Pujol, pels seus 23 anys de govern, i Duran, per coliderar el projecte de la formació nacionalista.

Actualitzat

L'acte ha volgut enllaçar amb el míting final de la campanya del 2003, celebrat al mateix escenari, en què Mas, que aspirava per primera vegada a presidir la Generalitat, va oficialitzar emocionat la presa del "testimoni" de Jordi Pujol.

Mas ha admès per primera vegada en una inusual menció en positiu de l'actual president català, que Maragall també "ha deixat empremta", ja que "sota la seva presidència s'ha fet un nou Estatut", tema en què "el lideratge l'ha portat molt CiU", però "segurament amb el pas del temps quedarà aquest referent en la història". Mas ha assumit el rol d'"hereu" de la història de la Generalitat i ha promès construir "la millor Catalunya", seguint al servei del país "passi el que passi" l'1 de novembre.

I és que tot han estat elogis al llarg d'aquesta festa. Mas ha dit que si aconsegueix la presidència de la Generalitat, homenatjarà Pujol per "agrair-li tot el que ha fet per Catalunya i pels catalans". 

Elogis de Duran i Pujol cap al candidat

Duran Lleida ha rebatut les acusacions d'"arrogància" que se li han fet a Mas, al·legant "no poder acceptar" aquest retret dels representants d'un tripartit que "ha estat incapaç de responsabilitzar-se i de demanar perdó per tot el que no han fet i el que han fet malament en aquests tres anys".

També ha denunciat que el PSC hagi intentat durant aquesta campanya electoral "intentar dividir la població catalana amb el lema d''Ara és l'hora dels catalans' i amb la proposta de debat en castellà". Duran s'ha proclamat representant d'una formació que no representa "ni dretes ni esquerres, sinó Catalunya".

L'expresident de la Generalitat i president fundador de CiU, Jordi Pujol, ha considerat urgent "reprendre una visió de país" basada en "els valors, els sentiments" i "l'autoestima", que, segons la seva opinió, s'ha perdut en aquests últims tres anys de govern tripartit, i ha advertit que "qui no tingui aquesta mirada no pot dirigir el país". Segons ell, "s'ha perdut el prestigi i el respecte" que des de fora es tenia a Catalunya, i ha advocat per un govern de CiU per poder recuperar "l'autoestima, la confiança, l'ambició, la il·lusió".

La federació nacionalista ha comptat amb el suport presencial de representants del PNB, el BNG, el Partit Andalusista, altres formacions d'arreu d'Europa, com el Partit Liberal Europeu, i altres formacions liberals i demòcrates.

Anar al contingut