Artur Mas, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Artur Mas, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

Mas prendrà possessió com a president el dilluns 27 de desembre

Artur Mas ja és president electe de la Generalitat, després de la segona votació que l'ha investit amb els vots a favor de CiU i les abstencions del PSC. Mas, però, no prendrà possessió del càrrec fins al dilluns 27 de desembre al Palau de la Generalitat. El calendari, però, no s'acaba aquí, perquè aquest divendres la presidenta del Parlament Núria de Gispert, comunicarà al rei Joan Carles el resultat del debat d'investidura. Dilluns, Mas prendrà possessió del càrrec i ja podrà nomenar els consellers del seu govern. Els traspassos de carteres es podrien fer el dimecres 29.

Actualitzat
Artur Mas és president electe, però no prendrà possessió del càrrec fins dilluns dia 27 de desembre. El calendari més immediat en aquest procés de transició cap al nou govern estableix que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, comuniqui aquest divendres al rei Joan Carles el resultat del debat d'investidura.

El rei ha de nomenar Artur Mas president, i s'ha de publicar al "Butlletí Oficial de l'Estat" i al "Diari Oficial de la Generalitat". Després de Nadal i Sant Esteve, dilluns dia 27, està previst l'acte de presa de possessió d'Artur Mas com a 129è president de la Generalitat. Fins aleshores, José Montilla continua sent el president de la Generalitat en funcions, i Mas el president electe o investit. A partir del dia 27, Mas ja serà president de la Generalitat i ja podrà nomenar el seu govern.

Una altra cosa és que el futur executiu es doni a conèixer abans, a partir d'aquest divendres, per exemple.

El nou govern, en qualsevol cas, no prendrà possessió dels càrrecs fins probablement el 29 de desembre, i per tant aquell dia previsiblement es faran els traspassos de les diferents carteres. El 2010 s'acabarà, per tant, amb nou govern presidit per Artur Mas.
Anar al contingut