Barcelona

Mas posa el MWC com a exemple de la capacitat de Catalunya per crear negoci

En el sopar de benvinguda a les autoritats, el rei Felip VI destaca que és la col·laboració institucional la que fa possible l'èxit del congrés

RedaccióActualitzat

La desena edició del Mobile World Congress s'inaugura oficialment dilluns, però aquest diumenge al vespre es fa el sopar de benvinguda a les autoritats, al Palau de Pedralbes de Barcelona, presidit pel rei Felip VI.

Xavier Trias, com a alcalde de Barcelona i president del Mobile World Capital, exerceix d'amfitrió. Hi assisteixen 140 convidats, entre representants institucionals i de les grans empreses de telefonia mòbil.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat, en anglès, que el fet que Barcelona aculli el Mobile World Congress és un bon exemple de la capacitat de Catalunya per crear negoci.

"Hem après a fer més amb menys i, més important encara, a fer-ho millor. S'ha fet molta feina, tant des del sector públic com des del sector privat. Això vol dir que al nostre país hi ha més -i millors- oportunitats de cara als negocis."

Durant la inauguració, el rei Felip VI ha destacat, en català, l'empenta de Catalunya per tirar endavant el congrés.

"Una empenta que representa una tendència arrelada a Catalunya i que avui es posa al servei de les tecnologies de les comunicacions i en benefici de tots i de tota la comunitat internacional. Tot això ha estat possible gràcies a la més estreta i lleial col·laboració entre les administracions implicades."

El Mobile World Congress deixarà aquesta setmana un impacte econòmic de 436 milions d'euros, a Barcelona i l'àrea metropolitana. El congrés està pensat per a professionals, amb 2.000 expositors. Les entrades oscil·len entre els 750 i els 5.000 euros. S'hi esperen uns 90.000 visitants. Són les xifres més altes dels últims anys.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut