El líder de CiU, Artur Mas. (Foto: ACN)
Mas no s'ha mostrat crític amb la mesura adoptada per la Generalitat de vendre bons a particulars. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas plantejarà el concert com a condició per pactar amb PSOE o PP després de les generals

Artur Mas plantejarà el concert econòmic per a Catalunya com a condició per pactar amb el PSOE o el PP després de les pròximes eleccions generals, previstes pel 2012. En una conferència de balanç de la legislatura a la Pedrera, el president de CiU ha considerat que el moment idoni per proposar aquesta exigència serà després dels comicis a les corts espanyoles. Mas ha descartar fer-ho després de les eleccions al Parlament del 28-N amb l'argument que un tema "de tanta envergadura" no es pot proposar "al final de la legislatura [espanyola] i amb un govern agònic".

Actualitzat
El president de CiU considera que una qüestió com el concert econòmic, o un model de finançament que equipari Catalunya amb el País Basc o Navarra, no es pot formular quan al govern espanyol li queda "com a molt un any o un any i mig de vida", sinó que convé esperar fins que s'hagin celebrat les eleccions generals. En principi, els comicis seran la primavera del 2012

En una conferència a la Sala Gaudí de la Pedrera, Mas ha admès que PSOE i PP són reticents a la demanda de concert per a Catalunya, però els ha advertit que aquesta seria la solució a la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. 

"Intentarem que el PSOE i el PP entenguin que aquesta és una manera que Catalunya se senti una mica més còmoda en aquest marc estatal després de la sentència del Tribunal Constitucional. Si no resolen això, Catalunya se sentirà creixentment incòmoda", ha alertat. 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut