Barcelona

Mas planifica amb Rigau i Gordó com rebutjar la resolució del TSJC sobre el castellà a les aules

El president de la Generalitat i els consellers de Justícia i d'Ensenyament s'han trobat al Parlament per parlar de la interlocutòria del tribunal català que obliga a canviar el castellà a l'aula si un sol alumne ho demana.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reunit al Parlament alguns membres del seu govern per parlar sobre com afrontar la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en relació amb l'aplicació del castellà a les aules.

Mas ha discutit com afrontar la decisió del tribunal català amb els consellers de Justícia i d'Ensenyament, Germà Gordó i Irene Rigau, respectivament. La reunió s'ha celebrat al despatx que té el president de la Generalitat al Parlament i ha durat poc més de mitja hora.
 
Rigau ha traslladat a Mas les línies d'actuació que preveu el seu departament a partir de la interlocutòria del TSJC, que passen per defensar el model vigent d'immersió lingüística recorrent les últimes resolucions judicials.
 
El govern català ja ha dit en diverses ocasions que no està disposat a renunciar a un model d'immersió lingüística a les escoles que ha tingut èxit i que no crea cap mena de conflicte.

Rigau reafirma el rebuig a la resolució

La resolució diu que quan una família demana que el seu fill rebi l'ensenyament en castellà, tota la classe s'hi ha d'adaptar, i això vol dir que "afecta l'alumne juntament amb els seus companys", tal com recull  el document on es recull la interlocutòria.

La consellera i el conjunt del govern s'han reafirmat en la mateixa postura: Ensenyament no aplicarà la interlocutòria dictada pel Tribunal. De fet, poc després de la decisió del TSJC, en declaracions al programa 23/24 del canal 3/24, Rigau ja va avançar que el govern "no preveu" executar la resolució i que recorrerien al Suprem, on confiaven guanyar.

En canvi, la presidenta del Partit Popular Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat aquest dijous que la Generalitat ha fet una interpretació "errònia" i "interessada" de la interlocutòria i que en cap cas diu que s'hagin de fer més classes en castellà si un sol alumne ho demana. El ministre Wert també avisa que la Constitució diu que totes les sentències i resolucions s'han de complir indefectiblement.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut