Trobada entre el govern i els tres condemnats pel 9-N: Mas, Ortega i Rigau (ACN)
Trobada entre el govern i els tres condemnats pel 9-N: Mas, Ortega i Rigau (ACN)
Barcelona

Mas, Ortega i Rigau reben l'encàrrec de ser els ambaixadors internacionals del referèndum

Els tres condemnats per la consulta del 9-N es reuneixen amb el govern per estudiar com difondre el procés

RedaccióActualitzat

El govern es reuneix aquest matí al Palau de la Generalitat amb els tres condemnats per la consulta del 9-N, l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau. En un gest inusual, serà la primera vegada en aquesta legislatura que persones alienes al Consell Executiu participen en la reunió, on també està previst que assisteixi l'exconseller Francesc Homs, que encara està a l'espera de conèixer la sentència del Tribunal Suprem.

L'objectiu és analitzar la situació que s'ha creat després de la sentència del 9-N i que es converteixin en una espècie d'ambaixadors per denunciar a nivell internacional la judicialització de la política a l'Estat i la reclamacio de celebrar el referèndum.

Segons fonts del govern, el Consell Executiu mostrarà el seu suport als tres exmembres del govern i contrastarà amb ells els passos a seguir per fer pedagogia del procés. La trobada es fa al matí, abans de la reunió ordinària de l'executiu de Carles Puigdemont.

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Neus Munté, ja va indicar la setmana passada que la inhabilitació judicial de Mas, Ortega i Rigau, "els converteix en els millors expositors del que passa a Espanya, i que amoïna moltes instàncies d'Europa".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut