Barcelona

Mas ordena silenci a CDC després que Oriol Pujol hagi dit que la candidatura de Duran "penja d'un fil"

El secretari general de Convergència, Artur Mas, ha ordenat silenci als dirigents del seu partit que han fet declaracions en relació amb la tensió que es viu aquests dies amb Unió. L'objectiu de Mas és evitar que aquest tipus de pronunciaments públics puguin interferir en la resolució de la crisi. De fet, ha estat el portaveu de CDC, David Madí, mà dreta de Mas, qui ha enviat un correu electrònic a Oriol Pujol, Felip Puig i Xavier Trias per reclamar-los que, fins a nova ordre, no facin declaracions respecte a la crisi entre els dos socis de la federació nacionalista.

Actualitzat

Les declaracions més contundents han arribat per part del secretari executiu d'estudis i programes de Convergència, Oriol Pujol, i que han provocat malestar en les files d'Unió. En una entrevista radiofònica, Pujol ha dit que la candidatura de Josep Antoni Duran Lleida "penja d'un fil" i que, si el líder d'Unió finalment decideix encapçalar la llista de CiU al Congrés dels Diputats, caldrà "polir" els seus "defectes".

Les paraules de Pujol no han agradat a Mas, i així l'hi ha fet saber posteriorment en una conversa privada, però Pujol no ha estat l'únic dirigent convergent que ha parlat del tema. El portaveu parlamentari de CiU, Felip Puig, ha dit que, malgrat la "crisi" entre Unió i Convergència, el seu grup segueix treballant de forma "cohesionada".

També ha parlat en una entrevista a una emissora de ràdio el secretari general adjunt de CiU, Xavier Trias, que ha instat Unió i Convergència a "asseure's i parlar" per buscar una sortida a la "crisi" entre tots dos socis de federació i evitar d'aquesta manera una ruptura.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut