Barcelona

Mas: "L'estratègia de CiU no pot quedar supeditada al PSC"

Unes hores després de la trobada entre Montilla i Duran, els líders de CDC i ERC han valorat la reunió amb opinions diferents. Artur Mas ha refredat la possiblitat que hi hagi una lectura unitària dels partits catalans davant una possible retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional, i ha dit que anirà a la reunió conjunta "amb una posició pròpia". Mentrestant, Joan Puigcercós defensa una postura "com més unitària, millor".

Actualitzat
Artur Mas està disposat a anar a una cimera de partits catalans si el Tribunal Constitucional emet una sentència adversa a l'Estatut, però amb una posició pròpia. És la primera reacció del líder de CDC després de la reunió d'aquest divendres en què el seu soci a la federació, Duran i Lleida, i el president José Montilla van acordar que la resposta de Catalunya hauria de ser unitària.

El líder de CDC està disposat a escoltar i parlar amb tothom. Però ha afegit que "de cap manera l'estratègia de CiU pot quedar supeditada als interessos del PSC, que són també els interessos del PSOE". 

ERC, per una unitat àmplia

En un to més conciliador, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha apostat perquè aquesta unitat abraci el màxim de partits, fins i tot el Partit Popular de Catalunya, tot i que ha afegit que dubta que això sigui possible. Joan Puigcercós també ha dit que creu que el Tribunal Constitucional no està prou legitimat per prendre aquest tipus de decisions i ha insistit que no creu en la sociovergència.

De la seva banda, la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, ja ha assegurat que l'única resposta a la sentència del TC ha de ser de el respecte i l'acatament, agradi o no. 
Anar al contingut