Artur Mas a l'entrevista al programa "Preguntes freqüents"
Barcelona

Mas justifica una llista única per al 21D per les actuals "condicions excepcionals"

L'expresident de la Generalitat diu que un país democràtic tractaria el cas català com un conflicte polític i no judicial

RedaccióActualitzat

Artur Mas dona suport a una candidatura del PDeCAT encapçalada per Carles Puigdemont, que ahir des de Brussel·les va defensar una llista sobiranista àmplia per les eleccions del 21 de desembre i es va proposar com a candidat. Per Mas, si Puigdemont decideix presentar-se, s'ha "de tancar files" al seu costat.

"Si el president Puigdemont decideix presentar-se, no hi ha discussió. No perquè hi hagi el Santi Vila o no sé qui més. Es igual, si ell decideix presentar-se com a candidat tothom, almenys els nostres a tancar files al costat d'ell"

Mas ha dit al programa "Preguntes freqüents", de TV3, que si Puigdemont es presenta com a candidat a les eleccions, el partit li haurà de donar ple suport i ha justificat la idoneïtat d'una llista transversal per les circumstàncies excepcionals que viu el país:

"En les condicions excepcionals que està vivint el nostre país, no hem de substituir la competència normal i lògica per la cooperació necessària?"

Sobre formar aquesta possible llista unitària, que agrupi formacions com Esquerra, la CUP i Podem, Mas ha dit que dependrà dels objectius que busquin els partits. Per l'expresident, la fita principal és que l'estat espanyol sigui derrotat a les eleccions.

"Quins objectius ens juguem ara pel 21 de desembre? Per mi són 3 més 1. Recuperem les institucions catalanes, l'alliberament de totes les persones que són a la presó i tercer objectiu, som una nació i nosaltres decidim"

"Això és molt transversal. Aquí tindrem un percentatge de vot molt gran i això justificaria una llista d'aquestes dimensions, també amb Podem, amb els Comuns, etc. Ara, quan es posa el quart punt: independència, doncs és evident que aquí no hi cap tanta gent"

A l'entrevista, l'expresident Mas ha fet èmfasi que un país democràtic tractaria el cas català com un conflicte polític.

La creació d'aquest front sobiranista ampli és una opció que estarà sobre la taula a la reunió del Consell Nacional del Partit Demòcrata, que es farà aquest diumenge al migdia.

 

ARXIVAT A:
Eleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut