Sant Joan Despí

Mas insta Maragall a aclarir si es tornarà a presentar a les eleccions

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha dit que troba convenient que Pasqual Maragall confirmi si es tornarà a presentar a les pròximes eleccions catalanes abans del referèndum de l'Estatut. Mas creu que el govern de la Generalitat està "de retirada" i per això aposta perquè s'avancin els esdeveniments i que l'actual executiu "no faci gaires coses". El líder nacionalista ha evitat valorar la presa de possessió dels nous consellers i, en canvi, ha insistit a demanar que la crisi del tripartit no influeixi a l'hora d'anar a votar a favor de l'Estatut.

Actualitzat
El dia 18 de juny és el dia que els ciutadans de Catalunya han d'estar "a l'altura de les circumstàncies". Amb aquesta idea, el president de CiU, Artur Mas, ha llançat un missatge a favor de la campanya pel "sí" en el plebiscit per l'Estatut. Ho ha fet en una entrevista a "La nit al dia" de TV3, en què també ha volgut deixar clar que la consulta popular no s'ha d'entendre com un aperitiu de les eleccions previstes per abans que acabi l'any.

Mas ha insistit que l'Estatut està per sobre de les forces polítiques i, en aquest sentit, ha censurat les declaracions de membres del govern i de les formacions que hi donen suport, que "minimitzen el paper de Convergència i Unió o que ens responsabilitzen de les retallades", ha dit. En el mateix capítol, ha criticat l'actitud d'Esquerra Republicana al llarg de les darreres setmanes, en què ha passat de demanar un "sí crític" a un "no rotund". Aquest canvi demostra, per Artur Mas, que la direcció del partit no s'ha sabut imposar a les bases de la formació, per la qual cosa, assegura, "hauria de plegar".

I després de les eleccions, què?

L'entrevista amb Artur Mas també ha deixat temps per aventurar què podria passar després de les eleccions catalanes. Mas no ha descartat una possible aliança entre PSC i CiU, tot i l'oposició manifesta dels socialistes a crear l'anomenada "sociovergència". L'únic que Mas ha assegurat del cert és que el seu partit no pactarà amb el PP perquè els populars "han boicotejat" Catalunya.

Mas, després d'assegurar que a CiU no li ha anat malament estar a l'oposició, també ha dit que treballarà per guanyar les eleccions i convertir-se en el proper president, sigui quin sigui el seu contrincant. Però tampoc en el camí per arribar-hi ha volgut aprofundir i s'ha limitat a analitzar el procés futur pas a pas. En aquest sentit ha assegurat que si CiU es pot estalviar demanar una moció de censura a l'actual govern bipartit, se l'estalviaran.
Anar al contingut