Imatge d'arxiu d'una reunió entre Mas i Rajoy a La Moncloa. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu d'una reunió entre Mas i Rajoy a La Moncloa. (Foto: EFE)
El Marroc / Brussel·les

Mas i Rajoy acusen els estudiants de no haver entès la situació en què es troba el país

Dos dies després de les protestes dels estudiants per les retallades a les universitats, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que "no han entès la situació del país" i els ha demanat "comprensió" pels ajustos "en un moment en què l'administració disposa de menys diners que fa uns anys". Hores abans, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha replicat que "cal ser prudents" i que protestant "no s'aconsegueix res".

RedaccióActualitzat
Des de Tànger, just abans de tornar cap a Barcelona després de quatre dies de visita oficial al Marroc, Mas ha distingit entre aquells que "protesten per protestar, la qual cosa s'entén menys", i qui protesta "per alguna cosa concreta". En qualsevol cas, ha advertit: "tots els qui protestin en aquest moment han de tenir en compte que la situació del país és la que és". I per als que protesten "perquè no hi ha els mateixos diners que abans", i les partides pressupostàries s'han reduït "és que no s'ha entès quina és la situació del país", ha sentenciat el president.

En la mateixa línia, el cap de l'executiu català ha dit que "abans, quan no hi havia diners i es gastava molt, tot anava a crèdit". En aquest sentit, ha recordat que a crèdit "pots viure una part de la teva vida però no sempre, perquè vol dir que algú t'ha de deixar aquests diners, i si es cansa de deixar-te'ls et tanca l'aixeta".

Artur Mas ha tornat a dir que aquesta situació "cal arreglar-la entre tots, amb el govern al capdavant, però amb la comprensió i col·laboració de tots". "A partir d'aquí, es pot seguir protestant, però aquesta és la realitat i hem de seguir enfrontant-nos-hi per canviar-la", ha manifestat.

Per la seva banda, i des de Brussel·les, on s'ha reunit amb els seus homòlegs europeus, el president espanyol ha replicat als que "no estan d'acord" amb les retallades o la reforma laboral i que "aquests dies són als carrers" que "cal ser prudents" i protestant "no s'aconsegueix res". I ha continuat: "La majoria dels espanyols entenen que estem fent coses que són dures i difícils però que seran bones per al futur".
Anar al contingut