Barcelona

Mas i Fernández coincideixen en el caràcter plebiscitari del 27-S

En una conversa informal, organitzada amb motiu dels 20 anys del diari digital Vilaweb, tots dos polítics han mostrat complicitat i han coincidit que parlar només de l'eix social pot fer que la Generalitat acabi "repartint l'escassetat"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, i el diputat de la CUP David Fernández han coincidit aquest dimarts en el caràcter plebiscitari de les eleccions al Parlament del 27 de setembre. En una conversa informal, organitzada amb motiu dels 20 anys del diari digital Vilaweb, tots dos polítics han mostrat complicitat i han coincidit que parlar només de l'eix social pot fer que la Generalitat acabi "repartint l'escassetat".

Mas ha reivindicat un independentisme "per a tots", sense dretes ni esquerres, o ja reclamat als partits sobiranistes que evitin marcar-se "autogols" i no contribueixin a "desfigurar" el caràcter de plebiscit del 27-S. Pel president de la Generalitat, "tots els qui estan a favor de la sobirania" han de defensar "aferrissadament" els comicis com un plebiscit.

"'La independència o és d'esquerres o ens quedem amb l'autonomia'. Això s'està sentint aquests dies. Doncs escolteu, si és així, ens quedarem amb l'autonomia, per una raó molt senzilla, perquè la independència no és ni d'esquerres ni de dretes, ni de centre-esquerra ni de centre-dreta ni de centre. La independència és per a tots"

Fernández ha reafirmat que no aniran en una candidatura conjunta amb Podem, Procés Constituent o Iniciativa perquè no volen entrar en esquemes autonomistes. El diputat de la CUP ha indicat que comparteix amb Mas que la independència i el progrés social van junts.

"Si alguna cosa sabem que no farem mai és formar d'un govern autonòmic d'esquerres, i qui ho vulgui fer, jo penso que ràpidament es farà independentista o sobiranista"

Fernández i Mas també han repassat les negociacions prèvies a la convocatòria del 9-N. El president de la Generalitat ha dit que l'actitud del diputat de la CUP va ser decisiva per tirar la consulta endavant i l'hi ha volgut agrair públicament. Per la seva banda, Fernández ha dit que la CUP estarà al costat del president de la Generalitat quan hagi de presentar-se davant de la Justícia per la querella per la consulta.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut