El president destituït amb el 155, Carles Puigdemont, intervé a la conferència de la Maison de la Paix de Ginebra (Suïssa), el 21 de març del 2018 (…
El president destituït amb el 155, Carles Puigdemont, intervé a la conferència de la Maison de la Paix de Ginebra (Suïssa), el 21 de març del 2018 (Horitzontal)

Mas i ERC coincideixen a demanar a JxCat que renunciï a investir Puigdemont

RedaccióActualitzat

Pressió a Junts per Catalunya perquè renunciï a tornar a presentar Carles Puigdemont com a candidat a la investidura.

Mentre Junts per Catalunya espera que la mesa del Parlament accepti la delegació de vot de Carles Puigdemont, des d'Esquerra Republicana veuen urgent formar govern per posar fi al 155. I posen una data sobre la taula: abans de Sant Jordi.

L'adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, en una entrevista a "La Vanguardia", diu que no tindria sentit que Puigdemont fos candidat:

"El president Puigdemont l'1 de març va retirar la seva candidatura. Per tant, si no hi ha un canvi, no té sentit tornar-ho a plantejar perquè estaríem fent una mera especulació. La prioritat ara, i entenem que és així, és la seva defensa jurídica."

 

 

L'expresident Artur Mas ha qüestionat a "RAC 1" si valdria la pena, perquè, diu, comportaria més causes penals.

"Investir ara Puigdemont comportaria obrir més processos penals contra més persones. El que s'ha de valorar és si això en aquest moment val la pena, després de tenir tanta gent fora del país, o no cal."

 

Esperant la delegació de vot

 

 

En una entrevista a Europa Press, el vicepresident de la cambra, Josep Costa, explica per què han presentat ara aquesta proposta, quan el president Puigdemont està empresonat a Alemanya.

"Les circumstàncies són diferents. I volíem fer un gest: el president no renuncia als seus drets polítics, no renuncia a la investidura i no renuncia a seguir exercint el lideratge que li correspon legítimament."

Costa insisteix que Puigdemont és el seu candidat i que serà investit quan es donin les condicions. Per facilitar-ho, el diputat independentista recorda que han plantejat una reforma de la llei de la presidència per permetre la investidura a distància.

La mesa ha d'abordar la petició per delegar el vot del president cessat a la reunió de dimarts que ve.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut