Barcelona

Mas coincideix amb Colau "en la necessitat de connectar els dos tramvies de Barcelona"

L'alcaldessa de Barcelona també ha anunciat que la Generalitat reconeix 55 milions de deute, 20 dels quals corresponents a la llei de barris

RedaccióActualitzat

Era la primera reunió oficial entre el president de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona i sobre la taula hi havia molts temes clau: el deute del govern amb el consistori, les infraestructures de la ciutat o la taxa turística. La trobada ha durat poc més d'una hora i ha servit, entre d'altres coses, per convocar una nova reunió entre les dues institucions. La comissió mixta, que no es reunia des de l'octubre del 2014, es reunirà la primera setmana de setembre amb l'objectiu de fer una foto de la situació actual de les relacions entre Ajuntament i Generalitat.

I el punt clau d'aquesta relació és el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament. En la roda de premsa posterior a la trobada, Colau ha explicat que actualment el govern reconeix 35 milions d'euros com a deute vençut i ha anunciat que està en tràmits de reconèixer 20 milions més de la llei de barris. Sobre la xifra global del deute, Colau ha dit que "està en debat", però que s'hi podrien afegir fins a 13 milions més de la llei de dependència i també del fons de cooperació local.

Colau, que s'ha mostrat força satisfeta de com ha anat la reunió, ha anunciat també un acord amb el president Mas sobre l'"oportunitat d'impulsar el tramvia a Barcelona", un dels compromisos de la seva candidatura. Segons l'alcaldessa de Barcelona, Mas s'ha compromès a facilitar que es pugui començar amb els treballs per licitar les obres. En paraules de la portaveu del govern, Neus Munté, hi ha hagut una "coincidència sobre la necessitat de connectar els dos tramvies que hi ha a Barcelona". És una oportunitat, ha dit, i un punt de partida per seguir-ne parlant.

Encara sobre infraestructures, la portaveu del govern ha anunciat que l'L9 podrà entrar en funcionament des de la Zona Universitària fins a l'aeroport a principis del 2016. Pel que fa a la seva arribada a la Zona Franca, és una prioritat, i el govern es compromet a treballar per mobilitzar els recursos necessaris.

En canvi, no hi ha hagut acord sobre la petició del consistori perquè la Generalitat li traspassi el 100% de la recaptació de la taxa turística.

Sobre qüestions polítiques, Colau ha reconegut que el president no li ha demanat la implicació de l'ajuntament en el procés sobiranista, però ha insistit que el consistori està compromès amb el dret a decidir dels catalans

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut