Artur Mas subratllarà dimarts, en una conferència a París, que el procés sobiranista no afecta negativament les inversions a Catalunya (Reuters)
Artur Mas subratllarà dimarts, en una conferència a París, que el procés sobiranista no afecta negativament les inversions a Catalunya (Reuters)
Barcelona

Mas farà dimarts una conferència a París en el primer viatge a l'estranger com a expresident

L'excap del govern defensarà que el procés sobiranista no està perjudicant les inversions a Catalunya, en una conferència a la prestigiosa escola de negocis HEC de la capital francesa

RedaccióActualitzat

Artur Mas defensarà dimarts el procés sobiranista en una conferència a París. Serà el seu primer viatge oficial a l'estranger com a expresident de la Generalitat. Mas pronunciarà la conferència "La inversió estrangera durant una crisi política: el cas català", en la prestigiosa escola de negocis École des Hautes Études Commerciales de París (HEC).

L'excap del govern català explicarà que el procés que viu el país no està perjudicant les inversions a Catalunya. Ho farà en anglès i davant dels estudiants de MBA (Master in Business Administration), que li podran fer preguntes. La conferència s'emmarca en un cicle de debats organitzat per aquesta escola de negocis en què participen líders polítics i econòmics. HEC, gestionada i finançada per la Cambra de Comerç i Indústria de París, és la segona millor escola de negocis d'Europa, segons el rànquing del "Financial Times".

El govern de Puigdemont ha demanat a l'expresident que els ajudi a fer pedagogia del procés a l'exterior aprofitant el seu estatus, reconeixement i experiència internacionals. França és prioritària en l'acció exterior de la Generalitat. Precisament, l'últim viatge institucional que va fer Artur Mas com a president va ser a París, el 6 i 7 de desembre. Mas va participar en la cimera contra el canvi climàtic de les Nacions Unides a la capital francesa i en l'assemblea general de l'Aliança Climàtica d'Estats i Regions. A més, va aprofitar el desplaçament per homenatjar, amb una ofrena floral davant la sala de concerts Bataclan, les víctimes dels atemptats terroristes del 13 de novembre.

 

 

De fet, Puigdemont havia de fer la seva primera visita institucional a l'estranger a París, el 21 de març passat, però la va haver de cancel·lar a última hora per l'accident d'autocar a Freginals. El president de la Generalitat havia d'impartir una conferència Sciences Po, presentada per l'exprimer ministre italià i degà de la Paris School of International Affairs, Enrico Letta. Finalment, el seu primer viatge fora de l'Estat serà la setmana que ve, del 30 d'abril al 2 de maig, a Bèlgica: Puigdemont visitarà Gant, Anvers i Brussel·les i es reunirà amb el govern flamenc, tot i que l'agenda encara no està tancada. El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, viatjarà a Londres dimecres que ve i a Escòcia dijous.

Anar al contingut