Barcelona

Mas fa una crida per aconseguir una majoria d'ajuntaments per reforçar el projecte sobiranista

Artur Mas fa una crida a donar suport a CIU a les municipals del 24 de maig, per l'impuls que suposa per al procés sobiranista

RedaccióActualitzat

El consell nacional conjunt de Convergència i Unió ha aprovat les 900 llistes i el programa amb què es presenta la federació a les eleccions municipals del 24 de maig.

L'acte, celebrat al Teatre Nacional de Catalunya, dóna el tret de sortida a la precampanya de les eleccions i ha reunit els caps de llista municipals de Convergència i Unió. En l'acte de ratificació hi han participat 500 alcaldes que han aprofitat l'ocasió per fer-ser una foto de família.

El president Artur Mas ha tancat l'acte i ha desgranat els tres principals objectius de CiU: potenciar la reactivació econòmica, continuar les polítiques socials, i aconseguir el major nombre de corporacions locals al costat del projecte sobiranista de país.

Per a Artur Mas, el 24 de maig CiU no només es juga qui dirigirà cada municipi, sinó quantes corporacions locals estaran al costat del procés sobiranista perquè Catalunya "decideixi el seu futur" i assumeixi les "més altes quotes de llibertat".

Mas ha subratllat que els candidats municipals de CiU són gent "correcta i com cal" i ha afirmat que per aquest motiu, a diferència d'altres, no amaguen les seves sigles.

En el discurs, Mas ha volgut destacar les polítiques socials que ha desenvolupat el govern de convergència malgrat la crisi i ha dit que les han fet mentre "altres es posen etiquetes, eslògans i samarretes". Mas ha presumit d'haver desenvolupat polítiques socials els últims anys "alineant institucions" sota el mateix projecte, en governar CiU nombrosos ajuntaments al costat de la Generalitat i les diputacions.

En el consell nacional s'han volgut tancar les tensions que hi ha hagut entre tots dos socis de la coalició durant la preparació de les candidatures locals. A l'acte, però, no hi ha anat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut