Artur Mas en una imatge d'arxiu
Artur Mas en una imatge d'arxiu
Palma

Mas està convençut que l'inhabilitaran i que això li impedirà presentar-se a les eleccions

En una conferència a Palma, l'expresident de la Generalitat reitera que el millor escenari per al referèndum seria a l'escocesa

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas està convençut que, després del judici pel 9-N, la justícia espanyola l'inhabilitarà, i espera que aquest procés esperoni el sobiranisme per convocar el referèndum amb garanties d'èxit. Aquest dimarts al vespre, en una conferència a Palma, Mas ha recordat que la seva inhabilitació impediria que es pogués presentar a les eleccions i que pogués ocupar cap càrrec públic. L'expresident espera almenys que el judici pugui mobilitzar el clima social:

"Ja que ens jutgen i que ens inhabilitaran, perquè jo crec que això ho tenen decidit, doncs que serveixi d'alguna cosa. Si no ha de servir de res, per què ens hi hem posat aleshores amb tot això?"

Mas va reiterar que el millor escenari per al referèndum seria l'escocès. L'expresident diu que cal esgotar totes les possibilitats perquè la consulta tingui legitimitat. En cas contrari, no es podran executar com toca les decisions que s'hagin de prendre, assenyala Mas:

"Nosaltres no volem fer les coses d'una manera no acordada. Si podem i si tenim interlocutor, les volem pactar. Nosaltres voldríem fer com van fer els escocesos."

L'excap del govern va dir que els canvis polítics que hi haurà els pròxims mesos a Catalunya fan que no pugui dir amb certesa quin serà el seu futur polític.

Anar al contingut