Barcelona

Mas es reuneix amb Rajoy per negociar les bases per al futur pacte fiscal

El president de la Generalitat, Artur Mas, es reuneix aquesta tarda a La Moncloa amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en la que serà la primera trobada entre tots dos després de les eleccions generals. En aquesta primera entrevista, el president Mas té clar que vol tenir cura del to, més que donar prioritat a cap acord concret.

RedaccióActualitzat
Ni promeses ni terminis que no s'acabin complint. El president Artur Mas té clar que no vol obtenir res d'això de la seva reunió amb Mariano Rajoy. Mas vol obrir la negociació amb Madrid amb bon peu de cara al futur pacte fiscal.

El govern català ha preparat la reunió amb Rajoy a consciència en la seva trobada setmanal, on ha assistit també el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. L'economia i el deute pesen en l'agenda de la trobada i també les infraestructures. Artur Mas oferirà suport a les reformes de Rajoy a canvi de lleialtat institucional.

El portaveu del govern català, Francesc Homs, ha afirmat que el govern català és molt conscient que no es pot demanar que es faci ara "el que no s'ha fet en 30 anys", tot i que s'ha mostrat disposat a exigir que les demandes de la 'carpeta catalana' no continuïn eternament arraconades. "El conjunt del país està decebut de les relacions amb Madrid", per la qual cosa, si no hi ha avenços en la 'carpeta catalana', el govern ho criticarà i ja no tindrà l'actitud col·laboradora que està tenint ara.

Homs ha recalcat que l'executiu és conscient que encara no hi haurà grans gestos cap a Catalunya des de l'equip de Rajoy i consideren que l'important de la trobada és "el to que es marqui" més que no pas "el contingut estricte que es comuniqui. "Quan comencen les coses, a ningú no se li pot exigir un balanç immediat".

La Generalitat vol evitar "caure presonera de compromisos altisonants per generar titulars i després que tot això sigui una caixa buida. No ens instal·larem a marejar la perdiu dies, setmanes, mesos i anys", ha afegit Homs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut