Lloret de Mar

Mas es postula com a candidat per acabar amb un Montilla que fa d'escolà de Zapatero

Les eleccions autonòmiques són cada cop més a prop i les maquinàries electorals comencen a rodar. És el cas de la de CiU, que aquest dissabte ha ratificat les llistes electorals. Els líders de la federació han aprofitat l'avinentesa per carregar amb força contra els presidents català i espanyol. Artur Mas acusa José Montilla d'estar sotmès a José Luis Rodríguez Zapatero -més concretament l'ha definit com el seu "escolà"-, i de ser incapaç de defensar els interessos del país. Josep Antoni Duran i Lleida ha apuntat contra Zapatero, a qui ha anomenat "encantador de serps", i l'ha instat a atendre Catalunya.

Actualitzat
El president de CiU, Artur Mas, ha qualificat el tripartit de "naufragi total i absolut", i assegura que Montilla s'ha autoderrotat i ha perdut la batalla de la dignitat, per la submissió al govern espanyol. Així ha interpretat Mas la fotografia que aquest divendres es va fer José Montilla a Barcelona amb el president espanyol. El líder de la federació nacionalista ha assegurat que si el seu partit aconsegueix guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya s'acabarà l'etapa en la qual un president de la Generalitat faci d'"escolanet" del president del govern espanyol.

Durant el consell nacional de CiU, que ha servit per ratificar les llistes de cara a les eleccions autonòmiques, Mas s'ha compromès a actuar amb "compromís, generositat, professionalitat i il·lusió" i amb la intenció de donar la volta al país i superar la situació política actual de caos.

Duran i "l'encantador de serps"

El número dos de CiU i portaveu de la formació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, tampoc s'ha quedat curt a l'hora de les crítiques. El seu blanc ha estat José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha titllat d'"encantador de serps" per afirmar que Catalunya ha de ser escoltada després de la protesta per la sentència de l'Estatut. Duran li recorda que, a part de parar l'orella, també ha d'atendre Catalunya.

En les seves recriminacions al govern d'Espanya, Duran li ha demanat "que reconegui Kosovo com a país independent", després que el Tribunal Penal Internacional hagi donat la seva opinió favorable a la seva separació de Sèrbia.

La llista electoral, a punt

Els dirigents de CiU han fet aquestes declaracions a Lloret de Mar, on el consell nacional conjunt de Convergència i d'Unió ha ratificat la llista electoral de la federació nacionalista per a les eleccions al Parlament de la tardor. Es tracta d'una candidatura continuista on les principals novetats passen pel número dos, que ocupa Joana Ortega, i la incorporació dels alcaldes de Sant Cugat i Vic, Lluís Recoder i Josep Maria Vila d'Abadal.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut