Barcelona

Mas entén la desautorització a Ausàs i diu que la Generalitat no ha d'ajudar les consultes sobiranistes

El candidat de CiU a les eleccions, Artur Mas, admet que la Generalitat no ha de col·laborar en l'organització de la consulta sobiranista de l'abril vinent a Barcelona. Tot i això, Mas garanteix el suport del grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de la capital. Mas ha aprofitat l'ofrena floral a la tomba de Lluís Companys per valorar la polèmica sobre si el govern català ha de donar suport a Barcelona Decideix. El líder de l'oposició entén la desautorització del conseller de Governació, Jordi Ausàs, que volia ajudar l'organització de la consulta. Tot i això, Mas destaca que les divergències del tripartit es deuen a la proximitat de les eleccions.

Actualitzat
Artur Mas coincideix amb José Montilla que la Generalitat no ha de donar suport a la consulta independentista de Barcelona. Mas respon així la petició que li feia el candidat d'ERC, Joan Puigcercós, a pronunciar-se sobre si hi donaria suport des de la Generalitat en cas de presidir-la. Esquerra, doncs, es queda sola defensant l'actuació del conseller de Governació, Jordi Ausàs, que es va reunir amb Barcelona Decidieix i va acordar cedir-li 300 urnes per la votació.

Tot i que Mas defensa que la Generalitat no es mulli, sí que garanteix el suport del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona. Tot i això, el líder local, Xavier Trias, ha explicat que ha recomanat a la plataforma Barcelona Decideix que ajorni la consulta fins que s'hagin celebrat les eleccions municipals, amb l'esperança que hi hagi un canvi de govern que permeti a l'Ajuntament bolcar-se amb el referèndum.

El líder de CiU atribueix la polèmica a la proximitat de les eleccions catalanes. Mas afirma que, a un mes dels comicis catalans, els tres partits del govern intenten marcar perfil propi.

Preguntat sobre la campanya de les joventuts socialistes que transformen Montilla en un superheroi, Mas ha lamentat que el PSC "somrigui tant" en una campanya dirigida als joves.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut