Barcelona

Mas diu que "previsiblement" les eleccions seran el 27-S

El president acusa ERC de no complir al 100% l'acord de governabilitat amb què es va fixar la data dels comicis

Actualitzat

El president Artur Mas ha dit que la seva intenció és convocar les eleccions pel 27 de setembre, tal com s'ha anunciat, però ha recordat que, quan es va acordar la data amb ERC, també es va acordar que els republicans garantirien l'estabilitat parlamentària. Un acord que, al seu parer, no s'està complint del tot.

En una entrevista a "El Punt Avui TV" que s'emetrà aquest vespre, Mas ha acusat ERC de no complir al cent per cent l'acord de governabilitat i ha advertit els republicans que està en joc la data de les eleccions.

Mas ha dit que "previsiblement" i "si no canvia res" convocarà les eleccions pel 27 de setembre, però no s'ha mostrat taxatiu i ha recordat que el govern ha perdut algunes votacions al Parlament perquè ha quedat en minoria.

Preguntat per aquestes declaracions, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que el seu partit està complint els pactes que té firmats amb el govern, i que està convençut que els catalans tindran "l'oportunitat de decidir a través del seu vot"

D'altra banda, el president de la Generalitat considera vergonyós que el govern espanyol hagi impugnat la figura del comissionat per a la transició nacional amb l'amenaça de portar el nomenament al TC si no s'elimina el càrrec.

Mas ho ha qualificat de "merma" democràtica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut