L'exsecretari general de CDC Artur Mas
L'exsecretari general de CDC Artur Mas
Barcelona

Mas, sobre la sentència del cas Palau: "No l'esperàvem d'aquesta duresa"

L'exsecretari general de CDC manté que no hi va haver irregularitats en l'adjudicació d'obra pública, descarta responsabilitats polítiques perquè el partit ja ha desaparegut i defensa l'"honorabilitat" d'Osàcar

Actualitzat

L'exsecretari general de CDC Artur Mas ha valorat "molt negativament" la sentència del "cas Palau" que condemna a més de quatre anys de presó l'extresorer del partit Daniel Osàcar i demana a CDC que torni 6,6 milions d'euros.

"No l'esperàvem d'aquesta duresa en absolut".

Mas ha tornat a defensar que no hi va haver irregularitats en l'adjudicació d'obra pública mentre ell estava a la Generalitat i ha descartat responsabilitats polítiques després d'aquesta "primera sentència". De fet, ha afirmat que el partit ja ha assumit les conseqüències polítiques pel cas Palau i, en aquest sentit, ha recordat que CDC ja no existeix com a partit polític i ja ha pagat "un preu molt alt":

"CDC va prendre una decisió i la va prendre orientada per alguns i des de la pròpia base, que va ser dissoldre's com a partit. Va ser desaparèixer com a partit polític. CDC, com a partit, a diferència de molts altres, crec que ja ha pagat un preu molt alt per tota aquesta exposició en els temes d'irregularitats".

Mas, que ha assegurat que s'ha de recórrer la sentència, ja que no és definitiva, ha lamentat que s'acusi Osàcar de tràfic d'influències quan no s'han investigat els contractes d'obra pública del govern. En qualsevol cas, Mas s'ha mostrat convençut que l'extresorer és una persona "absolutament honorable" i que "mai s'ha posat un sol euro a la butxaca a nivell personal".

 

El PDeCAT manté la presumpció d'innocència fins que la sentència sigui ferma

El PDeCAT, que ha valorat la sentència a través d'un comunicat, manté la presumpció d'innocència fins que sigui ferma. Assegura que és una "formació nova" creada el 2016 i en aquest sentit assegura que es va fixar la transparència "com un dels objectius més importants":

"El Partit Demòcrata és una formació nova, creada el 2016, que va néixer amb l'exercici de la transparència com un dels seus objectius més importants i és des d'aquesta perspectiva que el nostre partit es compromet a actuar sempre amb diligència i contundència davant qualsevol acció que es pugui relacionar amb la corrupció. Alhora, també cal posar de manifest el respecte per a la presumpció d'innocència de les persones afectades en aquest tipus de processos fins que no hi hagi una sentència definitiva.

La formació també es desmarca de l'antiga Convergència i recorda que són una formació nova, creada el 2016

"La resolució de la sentència del cas Palau té a veure amb Convergència Democràtica de Catalunya, una formació política que ja ha assumit totes les responsabilitats polítiques d'un afer que és anterior a l'any 2010".

E PDeCAT diu que "respecta" les resolucions judicials i reivindica el seu compromís "amb la transparència i bones pràctiques en l'acció política".

"El Partit Demòcrata respecta les resolucions judicials. Reiterem el nostre compromís amb la transparència i de bones pràctiques en l'acció política".

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut