Barcelona

Mas diu que la pregunta d'Unió no contradiu el full de ruta pactat amb ERC

A la sessió de control al govern, Mas ha recordat a Iceta que el full de ruta "encara està obert".

RedaccióActualitzat
L'endemà d'anunciar-se la pregunta que Unió Democràtica de Catalunya farà a la seva militància sobre el procés sobiranista, se succeeixen les reaccions, i una de les més esperades, després que se n'exclogui el terme "independència", és la del president Mas. A la sessió de control al govern, Mas s'hi ha referit preguntat per Miquel Iceta; ha dit que no veu cap contradicció entre la pregunta i el full de ruta pactat amb ERC i ha recordat al líder del PSC que aquest full de ruta "encara està obert".

Segons el president, tot el que figura en la pregunta de la consulta interna d'Unió "més o menys" ho recull la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament a principis del 2013. El també líder de CiU, a més, ha assenyalat que ha intentat el diàleg amb l'Estat "fins a l'últim moment", malgrat "xocar" amb la "majoria absoluta del PP", encara que ha dit que continua disposat a dialogar.

Mas ha defensat que les eleccions catalanes del 27 de setembre ofereixen la seguretat jurídica que demanda la direcció d'Unió, amb la qual també ha coincidit en què el procés sobiranista no hauria de portar a una Catalunya fora de la UE, "ni de la zona euro, ni de l'OTAN".

Enfrontament amb Herrera

En la sessió d'aquest dimecres, la primera després de les eleccions municipals del 24 de maig, hi ha hagut poques referències als resultats electorals. N'ha parlat des d'Iniciativa Verds Joan Herrera, que ha denunciat que es critiquin alguns futurs alcaldes i ha demanant lleialtat institucional a Mas, en referència a la victòria d'Ada Colau a Barcelona.

Els problemes de tresoreria de la Generalitat de Catalunya han centrat altres preguntes al president. Des del PP, Alícia Sánchez-Camacho ha retret que es gastin diners en una campanya institucional si hi ha problemes de tresoreria i Mas ha denunciat que qui crea aquests problemes és el govern espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut