Barcelona

Mas diu que la democràcia i el civisme no es frenen amb "tribunals ni constitucions"

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, ha afirmat, aquest diumenge, que la força de la democràcia i el civisme "no la podrà frenar ningú, ni els tribunals ni les constitucions ni tot el que posen davant".

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Artur Mas, ha afirmat, aquest diumenge, que la força de la democràcia i el civisme "no la podrà frenar ningú, ni els tribunals ni les constitucions ni tot el que posen davant". En un acte fet a Barcelona amb centenars de militants i simpatitzants de CiU, ha demanat una "majoria excepcional" que mostri un resultat clar, nítid i contundent perquè ningú pugui frenar el procés sobiranista que vol impulsar a Catalunya.

També ha assenyalat que alguns dels vots que rebrà CiU seran "prestats" per un temps determinat per donar suport a un procés col·lectiu, tot i que ha defensat que es tracta d'una opció necessària en les eleccions del 25 de novembre.

Mas ha destacat que la manifestació de la Diada va mostrar un sentiment sense manipulacions de partits nacionalistes, i ha afegit, sobre les eleccions, que "tant de bo el resultat sigui clar, perquè ens hi juguem molt".

Ha subratllat que serà un moment del qual estaran pendents a Madrid, Brussel·les i Washington per comprovar si Catalunya té un lideratge fort, i ha destacat durant la seva intervenció que l'acte no ha comptat amb la imatge de CiU, ja que vol mostrar que el procés sobiranista va més enllà de la formació política.

"Si cal fer un pas enrere, es farà"


Alhora, ha assenyalat que, si CiU ha de fer un pas enrere pel bé del procés, el farà, i ha demanat que la gent no es deixi atabalar amb les campanyes de por que hi seguirà havent -ha augurat-, i ha dit que fins i tot per a ell no és un procés fàcil, tot i que està disposat a liderar-lo fins al final.

Ha reiterat el seu compromís de seure a negociar amb totes les forces polítiques si guanya les eleccions, i ha defensat algunes de les seves mesures governamentals, com vendre empreses públiques, perquè així evita "retallar més en sanitat i educació".

En l'acte, hi ha participat la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, que ha assegurat que "no trencarem res, no trencarem res que no siguin cadenes perquè, si avancem com un sol poble, el vaixell arribarà a bon port".

També hi han assistit polítics que han estat adscrits a altres formacions, com Àngels Olano, que havia militat a les files del PP; Ruth Carandell, de Reagrupament; o Ferran Mascarell, que ja fa dos anys va fer aquest pas en entrar en el govern català. I cares conegudes d'altres àmbits, com Erika Villaécija o Justo Molinero.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut