El president de la Generalitat, Artur Mas, durant l'entrevista.
El president de la Generalitat, Artur Mas, durant l'entrevista.
Barcelona

Mas diu que el procés català no va en la línia de la desobediència civil, sinó que s'està fent des de la democràcia i la legalitat

El president reitera a La Sexta que la millor opció per a Catalunya i Espanya és votar el 9-N. Diu que el govern farà tot el possible per aixecar la més que probable suspensió de la consulta per part del Constitucional

RedaccióActualitzat
Vint-i-quatre hores després de l'entrevista a TV3, el president de la Generalitat, Artur Mas, va reiterar a La Sexta que la millor opció per a Catalunya i Espanya és votar el 9-N. Mas hi va afegir que el govern farà tot el possible per aixecar la més que probable suspensió de la consulta per part del Tribunal Constitucional a través de la presentació d'al·legacions. També va advertir que el procés no s'acaba amb la resolució de l'alt tribunal i que el govern espanyol no podrà evitar que els catalans acabin votant.

En qualsevol cas, el president defensa que el procés català no va en la línia de la desobediència civil, com apunten alguns sectors polítics i socials, sinó d'un marc absolutament democràtic i legal. "No estem en aquesta línia i li he dit el per què. Tenim la majoria social, la majoria política, ho estem fent legalment i ho estem fent pacíficament. Això no és desobediència civil." A més a més, demanava no demonitzar un concepte que ha estat útil en molts moments de la història.

En referència als presumptes casos de corrupció en el seu partit, Mas va assegurar que ell mai no ha estat corrupte, però que no pot posar la mà al foc per ningú altre. En aquest sentit, va explicar el perquè de la resposta que va donar a l'entrevista que li va fer dissabte Mònica Terribas quan li va preguntar si estava net de corrupció i va dir "crec que sí". "Avui en dia corrupció és qualsevol petita irregularitat. Jo, que tinc 58 anys, no sé si en algun moment de la meva vida he comès alguna irregularitat de tipus administratiu, però si per corrupció entenem lucrar-se indegudament, fer negocis des d'institucions públiques o afavorir gent que estigui directament al meu costat, no ho he fet mai."

Artur Mas també va assegurar que no té comptes bancaris a l'estranger; ni ell, ni la seva dona.

Anar al contingut