Barcelona

Mas diu que Catalunya és com un jove que es vol emancipar

El president de la Generalitat, Artur Mas, viatja aquest dimecres a Madrid per a una trobada bilateral amb el president espanyol. Abans, en una entrevista que avui publica al diari alemany "Frankfurter Allgemeine", el president s'ha referit a Catalunya comparant-lo amb un jove que es vol emancipar. Amb tot, apunta que encara que Catalunya és com un jove que vol tenir la seva pròpia casa, al mateix temps no vol trencar amb els seus pares.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, en l'entrevista al diari "Frankfurter Allgemeine", ha dit que Catalunya aspira a tenir capacitat per recaptar els impostos, igual que Euskadi. També hi explica que la via sobiranista cada cop està agafant més força.

Tot i que la independència creu que és una opció poc viable, planteja l'estudi d'altres opcions, com la federació o la confederació amb l'estat espanyol.

Pel que fa a reformes econòmiques, Mas diu que ofereix cooperació a Madrid, però no un xec en blanc.

Mapa d'una trobada

Tot plegat, abans de la trobada de Mas i Rajoy a La Moncloa. El govern català ha preparat la reunió amb Rajoy a consciència en la seva trobada setmanal, on ha assistit també el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida.

L'economia i el deute pesen en l'agenda de la trobada i també les infraestructures. Artur Mas oferirà suport a les reformes de Rajoy a canvi de lleialtat institucional.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut