Barcelona

Mas diu que ara hi ha un govern "100% cohesionat" pel "sí-sí"

El president agraeix la "lleialtat i eficàcia" dels consellers sortints i destaca la serenor d'Ortega en tot el procés

RedaccióActualitzat

Durant la presa de possessió dels nous membres de l'executiu, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, el president Artur Mas ha manifestat que ara hi ha un govern "cent per cent cohesionat" pel seu últim objectiu nacional i que "defensa sense cap mena de complex ni recança el que ha de ser el 'sí-sí' del passat 9 de novembre". Ara bé, ha volgut deixar clar que, per al govern, el "sí-sí" és treballar per a tot el país, no només per a una part. Així, doncs, ha reiterat que vol garantir que Catalunya es pugui pronunciar de manera definitiva sobre el seu futur en les eleccions plebiscitàries del 27-S. "Volem donar la veu i el vot a la gent" i que "cadascú pugui triar el seu propi camí", ha sentenciat.

Agraïment als consellers sortints

Mas ha volgut començar el seu parlament amb un agraïment especial als consellers d'Unió sortints, però sobretot a la fins ara vicepresidenta, Joana Ortega, de qui ha destacat la serenor en tot el procés fins al 9 de novembre. Ha dedicat "unes paraules no només d'agraïment, sinó d'afecte personal i institucional" als consellers que "han col·laborat amb lleialtat i eficàcia en uns moments molt complicats i molt durs".

"Hem hagut de prendre decisions a contracor", ha admès el president, però "hem exercit la nostra responsabilitat i vosaltres tres ho heu fet de manera important". En aquest sentit, ha ressaltat que "en moments complicats, tots els membres del govern hem tingut el coratge, la valentia, i també el seny i la serenitat, per fer les coses com s'havien de fer".

"Ens estem jugant l'existència del país"

El president, que fa un balanç positiu de govern, malgrat algunes "ombres" i "errors", ha desitjat "sort per a tothom" en aquestes "hores decisives" en les quals "ens estem jugant l'existència del país, la forma i l'horitzó, per moltes dècades i generacions".

L'eix social, en el frontispici del govern

Als nous consellers, els ha desitjat "sort" i "encert" i que "els nostres èxits siguin èxits del país". Mas, que està convençut que els nous membres de l'executiu "faran un bon servei a Catalunya", ha volgut posar de relleu l'ascens de Neus Munté com a vicepresidenta per "la funció que desenvolupa al govern". En aquest sentit, ha destacat:

"Volem posar la justícia social en el frontispici del que ha de ser la màxima rellevància del govern de Catalunya."

El president ha explicat també que Munté assumirà les funcions de portaveu, prenent el relleu a Francesc Homs, a qui ha demanat que l'ajudi a partir d'ara en el full de ruta.

El president ha destacat finalment que, en qualsevol cas, l'executiu governarà el dia a dia del conjunt de la població catalana. Un govern que, segons ha dit, compta amb una "representació més equilibrada del conjunt país", ja que té un marcat accent territorial.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut