Sant Joan Despí

Mas diu que a Álvarez l'ha salvat el PSC, i no els bascos i els gallecs

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, s'ha referit al rebuig a la reprovació de la ministra de Foment. En declaracions al programa "Els matins" de TV3, Mas ha dit que si la moció no ha prosperat no és per culpa de bascos i gallecs, sinó dels mateixos catalans, en referència al PSC. La resposta des socialistes catalans no s'ha fet esperar i Manuela de Madre l'ha acusat d'ofendre la intel·ligència dels catalans. A Magdalena Álvarez li ha anat de ben poc de convertir-se en la primera ministra reprovada pel Congrés. Per un ajustat marge de només tres vots, la titular de Foment se'n va poder sortir: 170 diputats van votar a favor i 173, en contra.

Actualitzat

Mas ha criticat els diputats del PSC per haver estat "els únics catalans" al Congrés que van rebutjar demanar el cessament de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez.

Ha explicat que CiU va intentar "fins al final que els nacionalistes bascos i gallecs donessin suport a la petició de dimissió de la ministra", però no els van convèncer. En aquest sentit, ha dit que "són molt lliures de decidir-ho, són bascos i gallecs, no són catalans. El que em sap greu és que ens fixem tant en bascos i gallecs per resoldre els problemes dels catalans, i no ens fixem en els propis catalans". 

Preguntes del líder de CiU

Mas ha prosseguit l'atac als socialistes catalans fent-se algunes preguntes sobre aquest aspecte: "Hem d'esperar que bascos i gallecs ens facin la feina, quan lògicament ells defensaran els seus interessos? Què pinta un partit que diu ser català i catalanista, quan resulta que no té cap autonomia per defensar Catalunya?" Segons Mas, si els diputats catalans del PP i el PSC es "deslliguessin" dels seus referents a nivell estatal, en la política catalana "es podrien teixir grans consensos".

El líder convergent ha recordat que, "d'entre tots els catalans que hi havia al Congrés, 21 eren d'un partit català que es diu PSC" i que van sortir en defensa de la ministra amb el PSOE. Segons ell, si els diputats catalans del PP i el PSC es "deslliguessin" dels seus referents a nivell estatal, en la política catalana "es podrien teixir grans consensos".

D'altra banda, ha replicat al president català, José Montilla, que li va recriminar que en la transició no es manifestés per la recuperació de les llibertats democràtiques i, en canvi, ho faci "ara que està en l'oposició", en al·lusió a la manifestació de dissabte que ve contra la crisi ferroviària a Catalunya.

La resposta dels socialistes catalans

El PSC no s'ha esperat a contestar les paraules de Mas. I ho fet a través de la seva vicepresidenta, Manuela de Madre, qui ha dit que acusar el seu partit "d'atemptar contra Catalunya és ofendre la intel·ligència i la sensibilitat de molts catalans". Ha afegit que el que ha dit el líder de CiU "és fals" i que "ell ho sap perfectament".

De Madre ha reiterat el suport dels socialistes catalans al govern de Zapatero i ha recordat que els problemes que hi ha ara "també vénen de l'època en què Mas va donar suport a la investidura d'Aznar".

La vicepresidenta dels socialistes catalans ha insistit en "la hipocresia recalcitrant" d'Artur Mas, que el portarà dissabte a "manifestar-se contra decisions que CiU, ells mateixos, van prendre quan tenien càrrecs de responsabilitat". Manuela de Madre ha advertit de la maniobra "doblement hipòcrita" de Mas, que "es manifestarà dissabte no se sap ben bé per defensar què mentre pica a la porta de Mariano Rajoy com si res no hagués passat durant aquests darrers quatre anys".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut