El president Artur Mas, en una imatge d'arxiu
El president Artur Mas, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Londres

Mas diu a "The Wall Street Journal" que farà "el que calgui" perquè Espanya surti de la crisi

El president Artur Mas ha afirmat, en una entrevista a "The Wall Street Journal", que Catalunya farà el que calgui per ajudar Espanya a sortir de la crisi. Ara bé, cal que Zapatero també faci els deures. Entre altres qüestions, Mas assenyala que el govern espanyol ha d'acabar de sanejar un sistema bancari que encara està afectat pel "boom" de la construcció. I ha de revisar la negociació salarial, responsable d'una taxa d'atur del 21%. Segons Mas, Catalunya és un exemple de com afrontar la crisi econòmica, encara que això suposi prendre mesures com les retallades.

Actualitzat
Segons explica Artur Mas a "The Wall Street Journal", si Zapatero no fa les reformes necessàries per sortir de la crisi, el més lògic seria que avancés les eleccions a la tardor

Respecte de les finances de la Generalitat, Mas assegura que la Generalitat està pressionant perquè Espanya es relaxi i permeti a Catalunya emetre deute. En aquest sentit, es mostra convençut que al setembre hi haurà bones notícies.

El rotatiu econòmic nord-americà presenta Artur Mas com "el poderós líder de la regió d'Espanya Catalunya" i en subratlla el compromís per reduir l'altíssim dèficit pressupostari de l'Estat, sense importar-ne el cost polític. No obstant això, també es fa ressò de la crida llançada al govern central de Madrid per seguir endavant amb reformes econòmiques pendents.

Anar al contingut