Barcelona

Mas demana una reforma de les lleis d'immigració perquè les veu caducades

El líder de CiU, Artur Mas, ha demanat una reforma de la legislació sobre immigració perquè la veu caducada. En una entrevista a l'espai "Polièdric", de Catalunya Informació, Mas ha considerat "hipòcrita" defensar els drets derivats del padró per a tots els immigrants i, alhora, que la llei d'estrangeria obligui a expulsar les persones que no tinguin els papers en regla. Mas recorda que les lleis de règim local que regulen els criteris d'empadronament són de la dècada dels vuitanta, anteriors a les últimes onades immigratòries.

Actualitzat
Artur Mas ha remarcat que les lleis actuals, que han servit a l'advocacia de l'Estat per tombar la normativa del padró que plantejava Vic, estan superades. "Quants immigrants estrangers teníem 24 anys enrere? Pràcticament cap. I s'està apel·lant a una llei que fa vint anys i escaig que es va fer i que no té res a veure amb la situació actual", ha conclòs el president de CiU.

També per part de CiU, l'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, ha afirmat que José Luis Rodríguez Zapatero "no pot donar lliçons d'ètica a ningú sobre immigració" i l'ha acusat d'actuar "pèssimament" en aquesta matèria, en contraposició a la feina correcta dels ajuntaments. "El govern de l'Estat hauria de donar criteris clars i ser conscient dels problemes que han de gestionar els ajuntaments, moltes vegades sense recursos", ha afegit.

Per la seva part, el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, s'ha felicitat pel fet que l'Ajuntament de Vic hagi anunciat que acatarà la llei malgrat que no la comparteixi. Segons Corbacho, no es podia actuar "de cap altra manera que amb el respecte escrupolós pel que diu la llei".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut