Mas denuncia a l'article que Espanya nega als catalans el "dret civil bàsic" del referèndum. (Foto: Web New York Times)
Mas denuncia a l'article que Espanya nega als catalans el "dret civil bàsic" del referèndum. (Foto: Web New York Times)
Barcelona

Mas demana un referèndum per a Catalunya a "The New York Times" en la vigília de la Diada

En un article d'opinió publicat la vigília de la Diada, el president de la Generalitat explica com l'estat espanyol nega als catalans el "dret civil bàsic" del referèndum". Mas afirma que no pretén fer cap mal a Espanya: "Volem ser el germà d'Espanya, com parts iguals".

RedaccióActualitzat
El diari "The New York Times" publica aquest dimarts, vigília de la Diada, un article d'opinió del president de la Generalitat amb el títol "Un referèndum per a Catalunya". Artur Mas explica les aspiracions dels catalans de votar una possible independència i es queixa que Espanya, a diferència del que passa al Canadà amb el Quebec o al Regne Unit amb Escòcia, nega als catalans el "dret civil bàsic" del referèndum.

El president relata com s'ha dirigit al seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, sol·licitant la celebració d'aquesta consulta, que té el suport del 80 per cent del Parlament català, i subratlla: "Encara estem esperant resposta".

Artur Mas assegura que no pretén fer cap mal a Espanya i en aquest sentit reconeix que la geografia i la història la uneixen amb Catalunya, així com el fet que el 40 per cent de la població de Catalunya provingui d'altres parts d'Espanya o hi tingui forts llaços familiars. "Volem ser el germà d'Espanya, com parts iguals", afirma a l'article, en què insisteix en els seus arguments que Catalunya seria viable com a estat independent de la Unió Europea.
Anar al contingut