Barcelona

Mas demana per carta a Montilla que canviï l'esborrany del pacte d'infraestructures

Artur Mas ha enviat una carta al president de la Generalitat, José Montilla, per demanar-li que reformuli el document de bases del Pacte Nacional per les Infraestructures, fet públic aquesta setmana. El president de CiU li reclama més concreció i considera que el document de la Generalitat és excessivament genèric i fa difícil que s'arribi "a cap acord raonable". Al text, Mas suggereix a Montilla els cinc eixos en els quals s'hauria de basar, segons ell, el document de bases, entre els quals hi ha una auditoria sobre la situació actual de les infraestructures.

Actualitzat

El president de CiU assegura en la carta que el document del govern és "un conjunt de bones intencions" que "després de quatre anys d'expectatives, no sembla el millor resultat".

Per facilitar el consens per trobar un acord "estable i perdurable", Artur Mas planteja els cinc eixos que, al seu parer, han de vertebrar el pacte. Són una auditoria sobre la situació actual de les infraestructures, una llista i un calendari d'obres, una memòria econòmica i un seguiment del pacte. Mas recorda a Montilla que és partidari d'arribar a un pacte sobre les infraestructures a Catalunya.

Anar al contingut