Bellaterra

Mas demana als dirigents de CDC aparcar els debats per no debilitar el partit de cara a les municipals

Després d'uns dies en què s'han posat de manifest discrepàncies internes dins de Convergència Democràtica, Artur Mas ha demanat en el consell nacional que el debat intern no debiliti la formació de cara a les pròximes eleccions municipals. Ha demanat als seus coreligionaris que no confonguin el debat amb algunes posicions que "no acaben d'enfortir el conjunt del nostre projecte". Amb tot, fonts de Convergència no han amagat que el debat sobre el partit ha estat present en la reunió. Mas també ha dit que tindrà la mà estesa als pactes nacionals proposats per Montilla, però l'avisa que Convegència no li farà de comparsa i que vol ser als temes clau del país.

Actualitzat
L'hotel Campus de Bellaterra ha estat escenari d'un atípic consell nacional de Convergència Democràtica, el primer des de l'inici de l'any 2007. Atípic, perquè els seus responsables han volgut evitar, en la mesura del possible, les filtracions i els comentaris a la premsa. Fonts convergents, però, han confirmat que el debat intern s'ha tractat a la reunió. De fet, el president de CDC s'ha fet ressò de les veus crítiques sorgides en el si de la formació nacionalista després de quedar-se novament en l'oposició a Catalunya, però ha demanat als dirigents aparcar les discussions per "no donar arguments" a l'adversari. "Necessitem un partit fort", ha dit.

Mas ha demanat als més de 400 quadres dirigents presents en la reunió no confondre el debat intern que s'ha de fer "dintre de casa" i el debat extens sobre idees que s'ha de fer amb la ciutadania amb "algunes posicions que en algun moment determinat no acaben d'enfortir el conjunt del nostre projecte".

CiU vol participar en els temes base

Artur Mas també s'ha referit a la trobada que la setmana que ve mantindrà amb el president de la Generalitat. Segons Mas, tenen la mà estesa per parlar sobre els temes de país, però també ha volgut deixar clar que la federació no farà de comparsa del govern.

Mas no vol que CiU sigui només en una comissió de desplegament estatutari, sinó que vol que el govern acordi amb la federació nacionalista "els temes de base del país", en referència a l'autogovern i el finançament. Segons el líder del màxim partit de l'oposició, CiU va ser "lleial, activa i dinàmica" durant el procés estatutari, la qual cosa, sosté, li atorga "dret a reclamar" que en els grans afers hagi d'entendre's amb l'executiu.

Mas ha afegit que, tot i la dificultat d'arribar a acords, cal modificar la llei electoral per fer els partits més propers a la gent.

Crida als votants d'ERC descontents

El líder de CiU ha remarcat que continua defensant "de totes totes" la necessitat que CDC es converteixi en "la casa gran del catalanisme", concepte del qual Unió s'ha desmarcat obertament. Segons Artur Mas, "tota la gent de Catalunya, amb sensibilitats socials, fins i tot diferents, que cregui que aquest país es construirà a base d'un sentit de país i de posar la construcció nacional del país per davant de qualsevol altra cosa, tenen cabuda dins de casa nostra". Amb aquest missatge s'ha dirigit als votants d'ERC insatisfets amb la direcció del seu partit."No només els cridem sinó que els reclamem", ha dit.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut