El president Mas parla amb els cònsols.
El president Mas parla amb els cònsols. (Foto: ACN)
Barcelona

Mas demana als cònsols que expliquin la realitat i les pretensions de Catalunya als seus països

Mas ha reivindicat un país que vol tenir talent, de mentalitat oberta i que desitja estar present al món. També ha criticat aquells governs que es volen apropiar i controlar la indústria, la universitat i els centres de recerca.

RedaccióActualitzat
En un acte per celebrar el desè aniversari l'Institut de Ciències Fotòniques a Castelldefels, en el qual ha assistit bona part del cos consolar present a Barcelona, el president de la Generalitat, Artur Mas, els ha demanat que davant dels seus governs expliquin la realitat i les pretensions de Catalunya i així facin pedagogia als seus respectius països.

"Segur que últimament els truquen molt i els demanen informes per saber què està passant a Catalunya; doncs quan els ho hagin d'explicar, retinguin que aquest és un país que vol tenir talent, mentalitat oberta i presència al món", ha manifestat Mas als cònsols.

En aquest sentit, el president ha destacat aquestes tres característiques que creu que té l'Institut de Ciències Fotòniques per fer un paral·lelisme amb Catalunya com a país. Una fórmula, diu, que Catalunya "necessita de cara a poder desenvolupar-se en els propers temps".

Mas també ha criticat aquells governs que es volen apropiar i controlar la indústria, la universitat i els centres de recerca. Considera que aquells que ho fan van pel mal camí.

Anar al contingut